Блаже Конески. Поезија

Почеток | < Назад | Напред > | Крај

Кошмар
Куманово
Кумановскиот превој
Лажни пророци
Ластовици
Лик
Љубов
Мак
Марковиот Манастир
Матуранти
Молитва. "Да појдеш ноќе в шума"
Молитва. "Спаси ме Боже, од болните луѓе"
Мостот
Мостот (фрагмент)
Мраз
На граница
Навреди
Небеска река
Нежност
Ноќ
Ноќна песна
Обврска
Обнова
Оброк
Од возот
Одземање на силата
Одмазда
Охрид
Очај
Пепелашка
Пеперуга
Песна за животот
Песна за маслинките
Песна за Црниот Брат
Песна на лозите во лозјата на Водно
Песна. "Да лажеш не е можно,"
Песна. "Кај се дните кога песна"
Песна. "О пеј ми, пеј ми!"
Песната
Песната на затворницата
Песни за Фауста. „Искушавање“
Песни за Фауста. „Прошетка“
Песни за Фауста. „Чекање“
Песните
Писмо
Плноќ. "Бистра месечина,"
Полноќ. "Загубен жерав в бескраен мрак,"
Полноќна мисла
Портрет
Пословица

Почеток | < Назад | Напред > | Крај

Copyright ©. George Mitrevski. mitrevski@pelister.org