Macedonian Reverse Dictionary
Обратен речник на македонскиот јазик

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
асистентот - тврдост
асистентот
акцентот
доцентот
процентот
реконвалесцентот
рековалесцентот
продуцентот
винтот
лавиринтот
спринтот
паралемнтот
хоризонтот
дисконтот
ремонтот
фронтот
фонтот
бунтот
фериботот
роботот
животот
соживотот
пивотот
азотот
идиотот
самиотот
којотот
котот
лакотот
гракотот
екотот
ѕвекотот
викотот
кикотот
бојкотот
скокотот
клокотот
нокотот
цвркотот
блескотот
врескотот
трескотот
пискотот
болскотот
молскотот
рскотот
прскотот
плускотот
пукотот
крцкотот
пилотот
копилотот
плотот
имотот
омотот
потот
шепотот
клопотот
ропотот
топотот
прпотот
спотот
видеоспотот
тупотот
банкротот
селекторотот
местотот
рецептот
концептот
транскриптот
ртот
артот
квартот
стартот
обртот
пресвртот
освртот
ковертот
експертот
десертот
концертот
кртот
портот
рапортот
спортот
транспортот
конфортот
јогуртот
нацртот
стот
баластот
растот
прирастот
порастот
контрастот
азбестот
гестот
местот
надоместот
недоместот
брестот
мрестот
тестот
атестот
алкотестот
протестот
ттестот
манифестот
инцестот
истот
активистот
резервистот
садистот
велосипедистот
листот
специјалистот
социјалистот
вокалистот
криминалистот
финалистот
полуфиналистот
националистот
ултранационалистот
виолончелистот
стилистот
мотоциклистот
солистот
екстремистот
оптимистот
економистот
пијанистот
виолинистот
алпинистот
колумнистот
илузионистот
перкусионистот
телефонистот
саксофонистот
комунистот
обоистот
сценаристот
гитаристот
документаристот
снајперистот
терористот
трактористот
прокуристот
туристот
клавијатуристот
карикатуристот
басистот
таксистот
каратистот
кларинетистот
флејтистот
артистот
спортистот
шахистот
публицистот
текстот
контекстот
поттекстот
лостот
мостот
постот
тостот
брстот
грстот
крстот
прстот
холокаустот
попустот
пропустот
спустот
распустот
трустот
утот
аутот
плејаутот
скаутот
тајмаутот
космонаутот
астронаутот
бутот
атрибутот
првутот
адутот
мазутот
скутот
мамутот
капутот
барутот
регрутот
статутот
инситутот
институтот
инстутот
цутот
шутот
центаршутот
драфтот
лифтот
вермахтот
плаштот
спанаќот
институот
фот
гафот
вакафот
шкафот
еснафот
параграфот
телеграфот
полиграфот
географот
кореографот
зографот
биографот
ангиографот
дактилографот
костимографот
сценографот
фотографот
шрафот
релјефот
сефот
ќефот
шефот
калифот
шерифот
понтифот
халфот
голфот
триумфот
сенфот
офот
филозофот
плејофот
грофот
хот
ајатолахот
монахот
јеромонахот
крахот
шахот
пехот
успехот
неуспехот
цехот
чехот
кихот
тепихот
диптихот
стихот
егзархот
патријархот
монархот
духот
воздухот
слухот
цот
плацот
парагваецот
уругваецот
малаецот
китаецот
сообраќаецот
полицаецот
лебецот
молдавецот
налогодавецот
законодавецот
закуподавецот
работодавецот
малавецот
жилавецот
правецот
кичевецот
дефанзивецот
конзервативецот
креативецот
алтернативецот
репрезентативецот
ексрепрезентативецот
примитивецот
трговецот
јазовецот
ловецот
нобеловецот
кумановецот
арачиновецот
оскаровецот
беровецот
вмровецот
косовецот
тетовецот
мртовецот
крадецот
ловокрадецот
очевидецот
војсководецот
народецот
блудецот
белогардеецот
гвинеецот
брунеецот
европеецот
назареецот
кореецот
јужнокореецот
образецот
либиецот
замбиецот
колумбиецот
убиецот
самоубиецот
белгиецот
индиецот
саудиецот
азиецот
индонезиецот
грузиецот
австралиецот
кениецот
олимпиецот
нигериецот
сириецот
сопартиецот
кецот
бегалецот
сенегалецот
португалецот
вражалецот
показалецот
универзалецот
специјалецот
калецот
радикалецот
синдикалецот
локалецот
минималецот
криминалецот
интернационалецот
персоналецот
палецот
непалецот
индивидуалецот
хомосексуалецот
хетеросексуалецот
интелектуалецот
израелецот
земјоделецот
стрелецот
бразилецот
анголецот
колецот
средношколецот
панамецот
виетнамецот
бахамецот
чамецот
анонимецот
првотимецот
сотимецот
глумецот
либанецот
албанецот
кубанецот
јаванецот
литванецот
ганецот
данецот
јорданецот
суданецот
канаѓанецот
белграѓанецот
швеѓанецот
охриѓанецот
новозеланѓанецот
тајланѓанецот
холанѓанецот
исланѓанецот
шкотланѓанецот
чилеанецот
норвежанецот
парижанецот
стружанецот
московјанецот
белгијанецот
индијанецот
австралијанецот
италијанецот
италјанецот
штипјанецот
скопјанецот
републиканецот
американецот
африканецот
јужноафриканецот
мексиканецот
балканецот
мароканецот
ланецот
селанецот
соселанецот
романецот
германецот
бурманецот
врањанецот
атињанецот
шпанецот
ранецот
иранецот
дојранецот
странецот
босанецот
танецот
катанецот
британецот
мавританецот
пакистанецот
авганистанецот
бутанецот
јамајќанецот
египќанецот
перуанецот
ирачанецот
кичевчанецот
делчевчанецот
крушевчанецот
валандовчанецот
беровчанецот
тетовчанецот
англичанецот
гевгеличанецот
струмичанецот
виничанецот
битолчанецот
кочанчанецот
ресенчанецот
прилепчанецот
загрепчанецот
дебарчанецот
кавадарчанецот
њујорчанецот
азербејџанецот
тексашанецот
велешанецот
радовишанецот
велшанецот
венецот
словенецот
првенецот
богомладенецот
младоженецот
јеменецот
ерменецот
украинецот
младинецот
поединецот
бахреинецот
бензинецот
даблинецот
дисциплинецот
берлинецот
шарпланинецот
филипинецот
маринецот
аргентинецот
неготинецот
палестинецот
финецот
нашинецот
габонецот
македонецот
лондонецот
конецот
јапонецот
маратонецот
летонецот
естонецот
црнецот
теснецот
камерунецот
двоецот
купецот
закупецот
гостиварецот
унгарецот
вардарецот
комарецот
парламентарецот
европарламентарецот
документарецот
старецот
швајцарецот
мудрецот
нигерецот
седмерецот
петерецот
ирецот
	
заирецот
сибирецот
алжирецот
борецот
дворецот
творецот
црногорецот
андорецот
прозорецот
итрецот
квасецот
месецот
лисецот
текстописецот
венцоносецот
просецот
светецот
отецот
животецот
глушецот
вицот
шпицот
танцот
принцот
шверцот
чот
трубачот
давачот
председавачот
претседавачот
копретседавачот
издавачот
создавачот
залогодавачот
налогодавачот
закуподавачот
продавачот
работодавачот
јавачот
разузнавачот
загревачот
навивачот
пливачот
подривачот
ковачот
основачот
готвачот
ограбувачот
набавувачот
прибавувачот
добавувачот
пријавувачот
управувачот
доставувачот
составувачот
подготвувачот
изготвувачот
дувачот
загадувачот
снабдувачот
преведувачот
изведувачот
произведувачот
одгледувачот
приредувачот
пронајдувачот
набљудувачот
понудувачот
отуѓувачот
раскажувачот
истражувачот
вложувачот
освојувачот
пакувачот
ракувачот
предизвикувачот
повикувачот
толкувачот
силувачот
грабнувачот
менувачот
проценувачот
прекинувачот
минувачот
стекнувачот
поттикнувачот
исполнувачот
олеснувачот
подметнувачот
подбуцнувачот
отстапувачот
купувачот
закупувачот
откупувачот
пребарувачот
натпреварувачот
осигурувачот
поднесувачот
пренесувачот
донесувачот
исплатувачот
уплатувачот
упатувачот
ветувачот
испитувачот
воспитувачот
преработувачот
изработувачот
известувачот
уништувачот
нарачувачот
порачувачот
испорачувачот
замешувачот
запишувачот
попишувачот
потрошувачот
предлагачот
излагачот
помагачот
гледачот
водачот
напаѓачот
пронаоѓачот
пеачот
држачот
возачот
машиновозачот
совозачот
пејачот
скијачот
трујачот
утикачот
нуркачот
колачот
плачот
преземачот
претприемачот
примачот
полначот
преговарачот
договарачот
обрачот
играчот
соиграчот
мерачот
избирачот
собирачот
борачот
гласачот
носачот
гатачот
сметачот
читачот
цртачот
испраќачот
пушачот
дивечот
млечот
мечот
двомечот
бичот
сендвичот
младичот
водичот
кичот
бричот
ранчот
линчот
грчот
каучот
клучот
пучот
беџот
колеџот
имиџот
стејџот
шот
бомбашот
лигашот
прволигашот
нисколигашот
второлигашот
третолигашот
калчолигашот
премиерлигашот
суперлигашот
бундеслигашот
мафијашот
хармоникашот
опашот
кешот
лешот
дервишот
финишот
хашишот
реваншот
кошот
раскошот
брошот
пасошот
пустошот
ќошот
бруцошот
маршот
кршот
тушот
дпт
рецепт
акцепт
концепт
транскрипт
манускрипт
рпт
хаупт
рт
арт
барт
варт
кварт
хелварт
штудгарт
богарт
штутгарт
дарт
стандарт
стодарт
билијарт
стујарт
карт
екарт
декарт
шкарт
март
смарт
ленарт
видеоарт
парт
попарт
гаспарт
старт
рестарт
стјуарт
харт
екхарт
флокхарт
буркхарт
рајнхарт
царт
моцарт
обрт
врт
пресврт
осврт
четврт
дрт
ерт
берт
еберт
либерт
алберт
гилберт
жилберт
џилберт
ламберт
роберт
херберт
норберт
хјуберт
хуберт
шуберт
чилаверт
еверт
клајверт
коверт
екстроверт
герт
екерт
флерт
мерт
олмерт
перт
сперт
експерт
руперт
десерт
инсерт
ферт
церт
концерт
жрт
кривичноправнирт
спирт
шпирт
фирт
крт
шкрт
мрт
смрт
орт
ворт
шлагворт
шатлворт
договорт
косворт
зорт
корт
ескорт
норт
порт
рапорт
депорт
репорт
импорт
југоимпорт
експортимпорт
девенпорт
спорт
паспорт
експорт
реекспорт
транспорт
авиотранспорт
аеротранспорт
автотранспорт
мотоспорт
њупорт
директорт
форт
комфорт
конфорт
шорт
прт
срт
трт
јогурт
јурт
курт
франкфурт
франфурт
клагенфурт
ерфурт
хрт
нацрт
преднацрт
оцрт
ст
кабаст
арбогаст
пругаст
еаст
синеаст
заст
ентузијаст
цевкаст
сивкаст
икаст
печуркаст
кукаст
цицкаст
ласт
баласт
област
власт
превласт
севласт
иконокласт
пласт
модулпласт
грабопласт
хидропласт
сласт
маст
дамаст
паст
напаст
препаст
пропаст
раст
педераст
возраст
бираст
прираст
гораст
пораст
траст
контраст
страст
таст
фантаст
фаст
белфаст
част
ест
бест
забест
длабест
рабест
азбест
тумбест
обест
чорбест
кубест
вест
црнкавест
палавест
главест
навест
долгнавест
гривест
инвест
фининвест
благовест
повест
исповест
вероисповест
совест
фотовест
ларвест
урвест

свест
подсвест
бесвест
несвест
самосвест
потсвест
полусвест
пердувест
рачвест
гест
ригест
дест
брадест
црвенобрадест
црнобрадест
градест
кредест
глуждест
браздест
ѕвездест
жлездест
гнездест
гроздест
ридест
дундест
водест
сводест
модест
веѓест
жест
свежест
снежест
мрежест
кожест
слузест
змиест
пивтиест
копјест
перјест
кракест
коскест
кукест
коцкест
мечкест
точкест
лест
алест
црнгалест
црвендалест
будалест
чакалест
скокалест
тркалест
скалест
чаталест
парталест
заблест
стеблест
доблест
врвлест
аглест
маглест
иглест
округлест
седлест
бодлест
водлест
пепелест
прелест
стрелест
кожлест
јазлест
вилест
свилест
жилест
спилест
рилест
крилест
белокрилест
шилест
    
краклест
стаклест
штрклест
куклест
ѓаолест
болест
ѓаволест
мозолест
смолест
брлест
грлест
белогрлест
зборлест
нослест
кривулест
јагулест
ѓулест
змијулест
мускулест
мешлест
ќошлест
ушлест
мест
намест
вимест
валмест
надомест
космест
ѓерданест
долгманест
бранест
вранест
гребенест
дрвенест
коленест
членест
прешленест
пршленест
каменест
пенест
коренест
вретенест
прстенест
пајажинест
клинест
маслинест
сивомаслинест
платинест
детинест
четинест
влакнест
волнест
ѕвонест
ернест
зрнест
ситнозрнест
китнест
долгунест
клунест
долгоклунест
мајмунест
сапунест
рунест
мешунест
брашнест
њест
тињест
тоест
карпест
српест
сирупест
лушпест
рест
бумбарест
чакарест
ластарест
кошарест
бушарест
брест
зебрест
ребрест
сребрест
видрест
еверест
педерест
сунѓерест
гаќерест
чакрест
искрест
мрест
орест
грагорест
дебелокорест
чепорест
шаторест
намќорест
форест
чаурест
журест
црномурест
тунтурест
сулфурест
власест
класест
месест
лисест
косест
носест
палимпсест
тест
атест
златест
виолетест
решетест
китест
ситест
алкотест
протест
артест
четвртест
тестест
првутест
плеќест
фест
кадифест
манифест
еврофест
октоберфест
интерфест
шпицест
инцест
срцест
чест
крачест
цевчест
ковчест
ридчест
нечест
главичест
кичест
виличест
причест
јајчест
најчест
валчест
јаболчест
дамчест
гранчест
сенчест
ѕвончест
кончест
плочест
почест
запчест
капчест
длапчест
клопчест
снопчест
топчест
дупчест
косчест
ветчест
ритчест
грутчест
џуџест
шест
кашест
опашест
мешест
стрнишест
гушест
воздушест
пердушест
крлушест
грмушест
клапушест
ист
дадаист
прозаист
рагбист
лобист
кубист
вист
завист
славист
панславист
лингвист
рецидивист
релативист
позитивист
активист
објективист
субјективист
архивист
холмквист
енквист
врховист
резервист
твист
фалангист
огист
екологист
радист
садист
велосипедист
енциклопедист
контрабандист
пропагандист
стипендист
мелодист
модист
пародист
методист
гардист
авангардист
будист
нудист
џудист
деист
фидеист
хокеист
хебреист
есеист
теист
атеист
политеист
пантеист
монотеист
пејзажист
стажист
гимназист
џезист
тенкист
лист
алист
цимбалист
авалист
капигалист
мадригалист
идеалист
реалист
надреалист
империјалист
материјалист
специјалист
егзистенцијалист
социјалист
националсоцијалист
комерцијалист
ројалист
синдикалист
вокалист
минималист
формалист
сигналист
феноменалист
иналист
криминалист
финалист
четвртфиналист
полуфиналист
регионалист
сензационалист
националист
ултранационалист
интернационалист
рационалист
традиционалист
функционалист
конституционалист
журналист
федералист
моралист
централист
натуралист
структуралист
фаталист
капиталист
ориенталист
фундаменталист
орнаменталист
експерименталист
инструменталист
дуалист
индивидуалист
ритуалист
спиритуалист
англист
макијавелист
новелист
евангелист
акварелист
филателист
челист
виолончелист
автомобилист
цивилист
меркантилист
стилист
нихилист
мотоциклист
моторциклист
симболист
виолист
седмолист
монополист
ватерполист
тролист
солист
петолист
оргулист
окулист
популист
бигамист
полигамист
моногамист
исламист
екстремист
анимист
песимист
оптимист
физиономист
економист
автономист
атомист
реформист
конформист
нонконформист
урбанист
органист
пијанист
вулканист
романист
германист
хуманист
кранист
сопранист
сатанист
механист
среднист
хеленист
кокаинист
калвинист
шовинист
дарвинист
сталинист
елинист
виолинист
феминист
детерминист
бакунинист
алпинист
латинист
морфинист
машинист
колумнист
тромбонист
протагонист
македонист
хедонист
ревизионист
илузионист
унионист
импресионист
експресионист
сецесионист
перкусионист
ционист
изолационист
колаборационист
егзибиционист
прохибиционист
опозиционист
нутриционист
протекционист
перфекционист
еволуционист
склонист
колонист
полонист
монист
хегемонист
далтонист
фељтонист
телефонист
саксофонист
модернист
интернист
хорнист
комунист
опортунист
маоист
обоист
егоист
папист
терапист
радиотерапист
трапист
стенотипист
утопист
рист
сценарист
косценарист
семинарист
гитарист
тоталитарист
милитарист
антимилитарист
утилитарист
унитарист
документарист
волунтарист
царист
декабрист
еквилибрист
багерист
дрогерист
кариерист
кавалерист
месмерист
снајперист
гатерист
галантерист
аферист
клавирист
манирист
емпирист
крист
аорист
бихевиорист
корист
искорист
фолклорист
колорист
флорист
хуморист
терорист
тракторист
моторист
хорист
белетрист
центрист
лабурист
јурист
прокурист
пурист
турист
минијатурист
карикатурист
натурист
фактурист
мануфактурист
хортикултурист
авантурист
феротурист
футурист
христ
антихрист
басист
контрабасист
расист
конгресист
таксист
сексист
марксист
финансист
гросист
курсист
русист
батист
прагматист
каратист
сепаратист
етатист
статист
куплетист
памфлетист
аметист
кларинетист
либретист
портретист
дефетист
спиритист
фллејтист
флејтист
окултист
сајантист
белкантист
есперантист
адвентист
дентист
иредентист
сајентист
фаготист
баптист
артист
бонапартист
чартист
спортист
флаутист
    
апсолутист
казуист
кануист
алтруист
телеграфист
радиотелеграфист
скифист
пацифист
софист
харфист
шахист
егзархист
анархист
монархист
нацист
публицист
практицист
нарцист
чист
нечист
пречист
најчист
почист
пучист
фашист
антифашист
профашист
монархофашист
вишист
фетишист
реваншист
некст
текст
претекст
контекст
преттекст
поттекст
данст
агаинст
ернст
ост
слабост
убост
грубост
вост
лабавост
глибавост
грбавост
штрбавост
крвавост
лизгавост
лигавост
пргавост
мургавост
недугавост
шугавост
гиздавост
скржавост
слузавост
кавост
сивкавост
пувкавост
глекавост
клекавост
крекавост
слабикавост
светликавост
сладникавост
бледникавост
синкавост
сипкавост
ласкавост
блескавост
пискавост
плоскавост
светкавост
блуткавост
лукавост
шишкавост
палавост
парталавост
своеглавост
безглавост
тврдоглавост
вртоглавост
гурелавост
ќелавост
жилавост
килавост
метилавост
чорлавост
дречлавост
мекушлавост
дребнавост
влакнавост
рапавост
трапавост
пипавост
чкрипавост
калпавост
глупавост
тупавост
кадравост
нездравост
коравост
ќоравост
ќосавост
млитавост
рунтавост
плускавичавост
налудничавост
сомничавост
ветерничавост
морничавост
зиморничавост
ситничавост
искричавост
грчавост
шашавост
мршавост
бушавост
гушавост
мекушавост
ивост
себељубивост
дружељубивост
недружељубивост
славољубивост
правдољубивост
слободољубивост
родољубивост
трудољубивост
човекољубивост
самољубивост
ученољубивост
вистинољубивост
среброљубивост
мирољубивост
братољубивост
властољубивост
честољубивост
користољубивост
некористољубивост
гостољубивост
негостољубивост
дивост
живост
неживост
ливост
сожаливост
запаливост
незапаливост
самозапаливост
молчаливост
грабливост
колебливост
непоколебливост
употребливост
неупотребливост
незлобливост
дробливост
приспособливост
брбливост
заборавливост
поправливост
непоправливост
управливост
ковливост
недоловливост
мовливост
обновливост
црвливост
избувливост
магливост
растегливост
гадливост
зајадливост
совладливост
несовладливост
недопадливост
распадливост
неупадливост
крадливост
победливост
непобедливост
убедливост
неубедливост
справедливост
несправедливост
изведливост
спроведливост
сведливост
навредливост
неповредливост
одредливост
разредливост
споредливост
неспоредливост
штедливост
видливост
завидливост
предвидливост
непредвидливост
невидливост
снаодливост
неснаодливост
заводливост
изводливост
неизводливост
поводливост
спроводливост
прилагодливост
угодливост
снисходливост
смрдливост
возбудливост
невозбудливост
расудливост
ќудливост
деливост
неделивост
определивост
неразделивост
горделивост
мрзеливост
трпеливост
нетрпеливост
молчеливост
неискажливост
лажливост
забележливост
незабележливост
молежливост
срамежливост
дарежливост
грижливост
расположливост
незадржливост
нездржливост
издржливост
неиздржливост
воздржливост
невоздржливост
одржливост
неодржливост
скржливост
услужливост
неуслужливост
бојазливост
богобојазливост
претпазливост
непретпазливост
дразливост
надразливост
раздразливост
резливост
миризливост
милозливост
мрзливост
спојливост
неспојливост
пречекливост
неотповикливост
проникливост
непроникливост
пискливост
калливост
измамливост
примамливост
приемливост
неприемливост
претприемливост
дремливост
занимливост
поимливост
гостопримливост
воспримливост
манливост
ранливост
неодбранливост
неранливост
хранливост
менливост
заменливост
незаменливост
неменливост
разменливост
изменливост
неизменливост
применливост
неприменливост
променливост
непроменливост
пенливост
неискоренливост
оценливост
непрекинливост
нераскинливост
минливост
звонливост
ѕвонливост
ронливост
сонливост
збунливост
ѕунливост
недозволивост
глаголивост
ганголивост
непреодоливост
неумоливост
лапливост
натрапливост
лепливост
цепливост
опипливост
неопипливост
сипливост
топливост
стрпливост
нестрпливост
поткупливост
непоткупливост
шупливост
варливост
сварливост
несварливост
остварливост

неостварливост
марливост
занемарливост
испарливост
брливост
џандрливост
доверливост
недоверливост
уверливост
неуверливост
мерливост
немерливост
неизмерливост
разбирливост
неразбирливост
избирливост
пробирливост
помирливост
непомирливост
допирливост
недопирливост
зборливост
несоборливост
разговорливост
растворливост
нерастворливост
бигорливост
дрдорливост
разорливост
зиморливост
повторливост
неповторливост
мамурливост
мочурливост
зависливост
неописливост
жалосливост
подносливост
неподносливост
преносливост
непреносливост
сносливост
попусливост
неодгатливост
податливост
неподатливост
платливост
исплатливост
неисплатливост
препознатливост
префатливост
прифатливост
дофатливост
недофатливост
сфатливост
несфатливост
впечатливост
наметливост
ненаметливост
паметливост
пресметливост
непресметливост
пресретливост
непресретливост
осетливост
досетливост
недосетливост
неосетливост
свитливост
подмитливост
неподмитливост
читливост
нечитливост
работливост
обработливост
скокотливост
скротливост
нескротливост
похотливост
превртливост
насртливост
премостливост
непремостливост
недопустливост
попустливост
непопустливост
пропустливост
непропустливост
плачливост
препорачливост
дречливост
уочливост
горчливост
плашливост
страшливост
шашливост
болешливост
насмешливост
потсмешливост
решливост
погрешливост
непогрешливост
нерешливост
разрешливост
вошливост
трошливост
потрошливост
кршливост
нескршливост
загушливост
задушливост
рушливост
казнивост
објаснивост
необјаснивост
споивост
неспоивост
игривост
подозривост
сивост
носивост
немилостивост
учтивост
неучтивост
неуништивост
излечивост
неизлечивост
слаткоречивост
красноречивост
настојчивост
приемчивост
недоверчивост
исклучивост
фалшивост
еднаквост
нееднаквост
поинаквост
јаловост
половост
двополовост
бесполовост
новост
сировост
суровост
носовост
стрвост
глувост
наглувост
сувост
гост
благост
драгост
строгост
дост
гадост
гладост
младост
сладост
радост
широкоградост
тесноградост
злорадост
безбедост
жедост
бледост
кривогледост
кусогледост
далековидост
кратковидост
далекувидост
водост
широкогродост
тврдост
	

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
Dr. George Goce Mitrevski
mitrege@auburn.edu