Macedonian Reverse Dictionary
Обратен речник на македонскиот јазик

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
безверници - зеленаши
безверници
правоверници
мерници
намерници
добронамерници
смерници
перници
соперници
ветерници
потерници
намирници
немирници
одборници
зборници
поборници
придворници
говорници
заговорници
предговорници
разговорници
гласноговорници
соговорници
горници
првокатегорници
второкатегорници
надзорници
морници
подморници
маторници
вторници
повторници
злосторници
жабурници
поскурници
фискултурници
растурници
гласници
првокласници
осмокласници
второкласници
четвртокласници
гнасници
напасници
страсници
бесници
мракобесници
весници
предвесници
радиовесници
бессовесници
изесници
калесници
колесници
месници
намесници
учесници
соучесници
зависници
наркозависници
лисници
подлисници
записници
дописници
исписници
потписници
сопотписници
уписници
корисници
водокорисници
потисници
радосници
маѓосници
пакосници
покосници
жалосници
милосници
носници
вредносници
посници
крепосници
испосници
витосници
крстосници
маѓепсници
врсници
раскрсници
пропусници
приватници
богатници
катници
сакатници
повеќекатници
висококатници
салатници
златници
претплатници
радиопретплатници
уплатници
патници
сопатници
вратници
превратници
развратници
повратници
испратници
печатници
етници
рбетници
безрбетници
клеветници
советници
светници
цветници
излетници
клетници
кривоклетници
проклетници
малолетници
полнолетници
столетници
наметници
паметници
одметници
уметници
шеснаесетници
потсетници
штетници
четници
зачетници
почетници
добитници
губитници
скитници
љубопитници
ситници
ненаситници
штитници
заштитници
работници
неработници
соработници
викотници
бркотници
пискотници
пукотници
срамотници
самотници
поротници
чистотници
куќовртници
смртници
бесмртници
тртници
скутници
глутници
спутници
гаќници
свеќници
среќници
несреќници
моќници
ноќници
куќници
вртикуќници
новокуќници
злокуќници
берокуќници
пустокуќници
бескуќници
сапуници
ковачници
обложувачници
менувачници
мачници
прирачници
млечници
речници
наречници
пречници
полупречници
сечници
месечници
тимесечници
полумесечници
себичници
извичници
ивичници
паличници
одличници
меличници
дволичници
количници
седмичници
граничници
паричници
деверичници
сестричници
матичници
јајчници
толчници
подочници
кочници
крволочници
плочници
даночници
песочници
источници
научници
природонаучници
азбучници
звучници
заклучници
поручници
потпоручници
гашници
прашници
краешници
свешници
лешници
пешници
грешници
безгрешници
настрешници
надстрешници
натстрешници
потстрешници
годишници
седумгодишници
стогодишници
дваесетгодишници
седумнаесетгодишници
осумнаесетгодишници
педесетгодишници
седумдесетгодишници
триесетгодишници
кошници
полномошници
помошници
пустошници
вршници
завршници
наушници
подгушници
душници
бездушници
грлушници
послушници
коњушници
доушници
параноици
стоици
пици
стапици
пипици
хипици
спици
пумпарици
житарици
старици
царици
ибрици
водоврици
кадрици
хипохондрици
модрици
иверици
клерици
дегенерици
патерици
хистерици
панегирици
крици
корици
каприци
трици
матрици
патрици
егоцентрици
ексцентрици
острици
несогласици
класици
лисици
мисици
матици
пневматици
флегматици
фанатици
непознатици
колнатици
збеснатици
цитостатици
аналгетици
петици
потпетици
еретици
диуретици
десетици
анестетици
паралитици
подноктици
работици
антибиотици
наркотици
склеротици
стотици
птици
скептици
картици
ластици
повластици
сколастици
схоластици
инвестици
дестици
честици
мистици
хипокористици
гностици
агностици
трстици
поттици
бутици
штици
вештици
тагарчици
помешчици
таџици
капиџици
јанџици
ашици
камшици
хавајци
парагвајци
уругвајци
шангајци
зајци
малајци
горнокрајци
китајци
сообраќајци
ахајци
полицајци
стечајци
плебејци
егејци
дејци
халдејци
самодејци
белогардејци
прдејци
црвеноармејци
гвинејци
борнејци
брунејци
европејци
индоевропејци
хебрејци
добрејци
корејци
јужнокорејци
севернокорејци
епикурејци
марсејци
ахејци
манихејци
бесарабијци
либијци
намибијци
гамбијци
замбијци
колумбијци
шегобијци
убијци
нубијци
чедоубијци
човекоубијци
самоубијци
синоубијци
братоубијци
боливијци
латвијци
белгијци
нормандијци
индијци
ломбардијци
нордијци
саудијци
азијци
малезијци
полинезијци
индонезијци
грузијци
дакијци
тракијци
токијци
баскијци
сомалијци
австралијци
тесалијци
бразилијци
танзанијци
кенијци
сардинијци
калифорнијци
демиркапијци
олимпијци
параолимпијци
крвопијци
водопијци
винопијци
аријци
александријци
иберијци
либеријци
нигеријци
сиријци
австријци
персијци
византијци
партијци
непартијци
вонпартијци
сопартијци
њуделхијци
метохијци
венецијци
полицијци
кампучијци
каубојци
богојци
слаткопојци
песнопојци
состојци
кци
акци
реакци
функци
маалци
долномаалци
горномаалци
дебармаалци
валци
летувалци
бегалци
илегалци
сенегалци
бенгалци
португалци
скандалци
феудалци
показалци
бајалци
гимназијалци
генијалци
феријалци
индустријалци
специјалци
провинцијалци
социјалци
комерцијалци
калци
синдикалци
клерикалци
гватемалци
зналци
сезналци
маргиналци
криминалци
професионалци
интернационалци
персоналци
комуналци
палци
непалци
провансалци
футсалци
гаталци
паталци
металци
кометалци
скиталци
ориенталци
континенталци
неандерталци
индивидуалци
бисексуалци
хомосексуалци
хетеросексуалци
транссексуалци
интелектуалци
самофалци
израелци
белци
ангелци
земјовладелци
староседелци
дрводелци
полјоделци
земјоделци
	
ракоделци
каменоделци
врелци
погорелци
стрелци
селци
киселци
бриселци
новоселци
другоселци
едноселци
телци
котелци
венецуелци
прибилци
навилци
бразилци
гнилци
пилци
герилци
правокрилци
тврдокрилци
шкрилци
острилци
бусилци
текстилци
шилци
јаболци
волци
доброволци
анголци
монголци
колци
светиниколци
средношколци
молци
богомолци
комсомолци
неаполци
овчеполци
монополци
лазарополци
дулци
мразулци
врзулци
мранѕулци
скакулци
никулци
ркулци
рулци
висулци
ртулци
панамци
виетнамци
самци
месопотамци
бахамци
чамци
академци
водоземци
праводоземци
туѓоземци
долноземци
горноземци
големци
љубимци
анонимци
едноимци
првотимци
сотимци
лакомци
ледоломци
вероломци
дипломци
постдипломци
момци
аеродромци
југохромци
питомци
потомци
глумци
грумци
либанци
талибанци
албанци
неалбанци
кубанци
љубанци
јаванци
никарагванци
самозванци
тајванци
падованци
кованци
литванци
боцванци
ганци
жиганци
поганци
данци
богданци
мухамеданци
алданци
јорданци
суданци
канаѓанци
швеѓанци
новозеланѓанци
тајланѓанци
холанѓанци
чилеанци
гвајанци
московјанци
србијанци
индијанци
берзијанци
црноберзијанци
австралијанци
италијанци
хегелијанци
кастилијанци
сицилијанци
вегетаријанци
волтеријанци
преторијанци
софијанци
венецијанци
полјанци
мојанци
корзиканци
републиканци
доминиканци
костариканци
американци
афроамериканци
порториканци
африканци
јужноафриканци
мексиканци
мохиканци
балканци
мароканци
тосканци
ланци
баланци
смиланци
орланци
уланци
фламанци
браманци
калиманци
романци
ароманци
германци
бурманци
врањанци
огњанци
конгоанци
тогоанци
степанци
преспанци
шпанци
ранци
падобранци
вранци
сколовранци
беранци
теранци
иранци
дојранци
горанци
кипранци
странци
истранци
франци
босанци
танци
катанци
тракатанци
тибетанци
витанци
неаполитанци
британци
мавританци
пуританци
спартанци
станци
дистанци
пакистанци
узбекистанци
авганистанци
белуџистанци
инстанци
супстанци
бутанци
лилипутанци
тахиќанци
египќанци
папуанци
перуанци
булачанци
вевчанци
англичанци
кочанци
азербејџанци
камбоџанци
велшанци
претставнци
венци
секвенци
консеквенци
словенци
интервенци
првенци
кладенци
младенци
креденци
дојденци
новодојденци
илинденци
првоженци
младоженци
едноженци
второженци
мрзенци
првоодделенци
осмоодделенци
доленци
јеменци
ерменци
брненци
горненци
кепенци
ќепенци
теренци
референци
горенци
бистренци
ресенци
пратенци
лиценци
чеченци
украинци
ибинци
јакобинци
карбинци
љубинци
марвинци
младинци
единци
поединци
мидинци
туѓинци
бахреинци
бензинци
грузинци
алинци
балинци
даблинци
клинци
берлинци
гулинци
алуминци
планинци
шарпланинци
вранинци
филипинци
опинци
маринци
таринци
старинци
пиринци
мичуринци
мусинци
батинци
далматинци
аргентинци
фирентинци
неготинци
ракотинци
палестинци
костинци
приштинци
финци
страчинци
злочинци
бучинци
вирџинци
вашинци
нашинци
војнци
габонци
славонци
ѕвонци
патагонци
македонци
немакедонци
славомакедонци
лондонци
конци
гасконци
лонци
авалонци
каталонци
барселонци
вавилонци
јапонци
лапонци
саксонци
маратонци
тевтонци
летонци
бретонци
естонци
грнци
црнци
јунци
солунци
пупунци
грунци
камерунци
ќунци
врњци
боци
жабоци
награбоци
нагребоци
гоци
извадоци
појадоци
подмладоци
припадоци
отпадоци
сведоци
поредоци
попредоци
исцедоци
подѕидоци
пронајдоци
погодоци
желудоци
кружоци
изрезоци
огризоци
мозоци
заврзоци
наврзоци
преврзоци
приврзоци
свиоци
свијоци
коци
прескоци
водоскоци
поскоци
отскоци
потскоци
пијалоци
песталоци
клоци
крволоци
замоци
момоци
смоци
даноци
разграноци
ограноци
изостаноци
состаноци
дреноци
пасиноци
посиноци
учиноци
папоци
слепоци
угароци
подароци
копароци
зашароци
оброци
примероци
избироци
прироци
заороци
жабороци
пороци
чепороци
пророци
уроци
желуроци
соци
блесоци
одблесоци
проблесоци
полесоци
плесоци
поднесоци
песоци
вресоци
истресоци
писоци
списоци
притисоци
отисоци
стисоци
восоци
кусоци
издатоци
додатоци
податоци
јатоци
матоци
сматоци
остатоци
недостатоци
впечатоци
отпечатоци
летоци
изметоци
петоци
зачетоци
почетоци
прапочетоци
завршетоци
одбитоци
збитоци
губитоци
свитоци
плитоци
напитоци
притоци
жолтоци
отоци
потоци
протоци
четвртоци
нарастоци
израстоци
надоместоци
напрстоци
врутоци
цоци
мечоци
исечоци
отсечоци
заклучоци
приклучоци
исклучоци
прашоци
вишоци
излишоци
трошоци
завршоци
довршоци
прекршоци
пци
жапци
запци
презапци
мојапци
капци
скапци
папци
врапци
стапци
арамолепци
слепци
ждрепци
скрипци
копци
скопци
клопци
склопци
српци
ѓупци
еѓупци
купци
закупци
прекупци
себељупци
славољупци
книгољупци
богољупци
родољупци
човекољупци
самољупци
женољупци
среброљупци
мирољупци
властољупци
честољупци
користољупци
скрупци
трупци
рибарци
баварци
гостиварци
шварци
јагарци
унгарци
    
кавадарци
вардарци
шутооризарци
возарци
лозарци
јарци
ласкарци
агларци
седларци
соколарци
канатларци
уларци
комарци
ординарци
брњарци
хонорарци
демирхисарци
монетарци
парамилитарци
хуманитарци
парламентарци
европарламентарци
цементарци
документарци
клопотарци
старци
пилиштарци
голиштарци
буништарци
швајцарци
шарци
грци
кавадрци
гроздоберци
суеверци
правоверци
кривоверци
нововерци
друговерци
едноверци
празноверци
староверци
вртоверци
ништоверци
нигерци
езерци
артилерци
седмерци
десетерци
пелистерци
херци
мегахерци
ирци
заирци
каирци
сибирци
свирци
алжирци
секирци
илирци
џидимирци
будимирци
нормирци
кашмирци
сувенирци
репатрирци
асирци
играорци
стаорци
борци
раборци
неборци
првоборци
иконоборци
соборци
дворци
творци
чудотворци
ракотворци
миротворци
стихотворци
загорци
подгорци
негорци
црногорци
еквадорци
андорци
прозорци
мраморци
годишноодморци
приморци
поморци
мрморци
прекуморци
игроорци
црцорци
клобурци
склобурци
сугурци
кожурци
паљурци
нурци
сингапурци
етрурци
турци
младотурци
штурци
манџурци
обрасци
праобрасци
првообрасци
човекомрасци
женомрасци
прасци
книговесци
митралесци
пушкомитралесци
месци
ресци
стаклоресци
каменоресци
бакроресци
фипресци
лисци
обелисци
писци
живописци
брзописци
фирмописци
иконописци
баснописци
краснописци
патописци
летописци
животописци
текстописци
црнорисци
киосци
копјеносци
знаменосци
водоносци
бацилоносци
миноносци
мироносци
штитоносци
крстоносци
скутоносци
мечоносци
сладокусци
платци
патци
пратци
ѕвездочатци
светци
летци
претци
отци
чибуци
звуци
ултразвуци
призвуци
ајдуци
дудуци
куци
безобразлуци
олуци
крлуци
ѓотлуци
булуци
кулуци
буљуци
муци
внуци
правнуци
праправнуци
превнуци
препревнуци
самоуци
копуци
топуци
руци
перуци
тумруци
институци
ќутуци
зеленчуци
суџуци
еднобошци
многубошци
дебелокошци
црвенокошци
двоношци
парошци
самодршци
властодршци
чи
бачи
бабачи
грбачи
дрбачи
трубачи
предавачи
претседавачи
издавачи
создавачи
залогодавачи
закуподавачи
продавачи
препродавачи
работодавачи
јавачи
познавачи
разузнавачи
загревачи
вивачи
навивачи
развивачи
пливачи
подривачи
квачи
ковачи
основачи
готвачи
ограбувачи
поробувачи
забавувачи
набавувачи
добавувачи
јавувачи
управувачи
доставувачи
изготвувачи
дувачи
загадувачи
засладувачи
снабдувачи
обезбедувачи
наведувачи
преведувачи
изведувачи
подизведувачи
произведувачи
спроведувачи
одгледувачи
проследувачи
набљудувачи
понудувачи
раскажувачи
истражувачи
вложувачи
изложувачи
поддржувачи
подржувачи
затајувачи
завојувачи
освојувачи
предизвикувачи
штрајкувачи
толкувачи
силувачи
грабнувачи
менувачи
проценувачи
уценувачи
разузнувачи
прекинувачи
минувачи
стекнувачи
поттикнувачи
сонувачи
разурнувачи
олеснувачи
подметнувачи
пресретнувачи
подбуцнувачи
купувачи
закупувачи
прекупувачи
откупувачи
пребарувачи
побарувачи
натпреварувачи
истерувачи
додворувачи
осигурувачи
спасувачи
внесувачи
пренесувачи
донесувачи
емитувачи
испитувачи
воспитувачи
почитувачи
преработувачи
изработувачи
доработувачи
известувачи
поништувачи
уништувачи
испорачувачи
обучувачи
проучувачи
пишувачи
попишувачи
потрошувачи
предлагачи
излагачи
помагачи
трагачи
легачи
стегачи
шегачи
лизгачи
погачи
рогачи
дачи
задачи
гледачи
штедачи
водачи
глодачи
гудачи
напаѓачи
пронаоѓачи
пеачи
ложачи
држачи
возачи
машиновозачи
јачи
зајачи
пејачи
грејачи
божјачи
скијачи
палјачи
кројачи
просјачи
качи
закачи
иззакачи
накачи
поднакачи
изнакачи
понакачи
влекачи
прикачи
утикачи
штрајкачи
докачи
скокачи
покачи
тркачи
нуркачи
искачи
поискачи
наткачи
откачи
поткачи
лачи
облачи
заоблачи
наоблачи
влачи
завлачи
навлачи
довлачи
одлачи
разлачи
излачи
скилачи
млачи
замлачи
подмлачи
смлачи
посмлачи
колачи
плачи
заплачи
наплачи
оплачи
поплачи
проплачи
расплачи
исплачи
фрлачи
минофрлачи
веслачи
натлачи
мачи
намачи
изнамачи
поизнамачи
понамачи
испонамачи
демачи
претприемачи
измачи
самоизмачи
поизмачи
примачи
омачи
помачи
испомачи
смачи
начи
едначи
изедначи
уедначи
значи
назначи
предназначи
незначи
означи
преиначи
полначи
законачи
јуначи
разјуначи
пачи
апачи
капачи
тепачи
изопачи
копачи
раскопачи
ископачи
откопачи
арачи
преговарачи
договарачи
карачи
сарачи
обрачи
врачи
грачи
заграчи
зграчи
играчи
соиграчи
мерачи
зрачи
озрачи
бирачи
избирачи
собирачи
свирачи
потпирачи
бакрачи
мрачи
замрачи
помрачи
смрачи
посмрачи
борачи
посматрачи
растурачи
сачи
гласачи
носачи
тачи
гатачи
печатачи
летачи
сметачи
шетачи
питачи
хитачи
читачи
заортачи
разортачи
сортачи
цртачи
пистачи
чистачи
вештачи
плаќачи
неплаќачи
цицачи
пачачи
сечачи
дрвосечачи
пешачи
напешачи
допешачи
пушачи
непушачи
бавчи
овчи
заврвчи
ечи
кавечи
звечи
ѕвечи
заѕвечи
овековечи
очовечи
поочовечи
расчовечи
отчовечи
    
лечи
оддалечи
пооддалечи
раздалечи
одалечи
залечи
облечи
наоблечи
преоблечи
изоблечи
приоблечи
пооблечи
соблечи
влечи
завлечи
навлечи
одвлечи
подвлечи
развлечи
извлечи
привлечи
вовлечи
одолговлечи
довлечи
повлечи
провлечи
свлечи
излечи
поизлечи
клечи
поклечи
слечи
преслечи
гмечи
загмечи
нагмечи
понагмечи
згмечи
разгмечи
изгмечи
поизгмечи
пригмечи
догмечи
погмечи
кмечи
омечи
печи
запечи
напечи
препечи
припечи
опечи
допечи
попечи
спечи
испечи
потпечи
речи
наречи
бречи
противречи
дречи
одречи
подречи
преречи
серечи
черечи
расчеречи
изречи
доречи
проречи
пречи
запречи
препречи
попречи
спречи
испречи
тукуречи
сечи
засечи
насечи
расечи
пресечи
исечи
досечи
посечи
просечи
сосечи
опсечи
отсечи
потсечи
течи
затечи
натечи
претечи
пелтечи
пропелтечи
отечи
дотечи
поотечи
потечи
протечи
растечи
истечи
оттечи
туфечи
чечи
бичи
избичи
ибичи
сендвичи
квичи
заквичи
расквичи
цвичи
владичи
завладичи
развладичи
водичи
личи
заличи
каличи
маличи
халичи
разобличи
изобличи
вообличи
величи
увеличи
преувеличи
челичи
очеличи
различи
обезличи
виличи
извиличи
миличи
пиличи
приличи
боличи
покатоличи
устоличи
кривуличи
такмичи
паничи
граничи
разграничи
поразграничи
ограничи
самоограничи
поограничи
скрвничи
заедничи
предничи
угодничи
коленичи
безделничи
сомничи
осомничи
парничи
соперничи
ситничи
затоичи
ричи
бричи
взбричи
избричи
обричи
добричи
коричи
укоричи
причи
битичи
политичи
кафичи
докрајчи
ипекчи
никчи
валчи
исшилчи
волчи
колчи
исколчи
молчи
замолчи
подзамолчи
премолчи
помолчи
толчи
дотолчи
столчи
истолчи
најамчи
присламчи
имчи
замомчи
брмчи
поциганчи
данчи
занчи
пијанчи
поселанчи
танчи
станчи
истанчи
поистанчи
исчанчи
втренчи
сенчи
тенчи
истенчи
инчи
винчи
клинчи
помакедончи
скончи
тончи
црнчи
очи
задлабочи
подзадлабочи
позадлабочи
вдлабочи
продлабочи
дочи
сведочи
осведочи
посведочи
предочи
ѓочи
леочи
кочи
закочи
клокочи
лочи
плочи
поплочи
шперплочи
оданочи
воочи
соочи
почи
рочи
дрочи
надрочи
изнадрочи
орочи
насрочи
урочи
сочи
насочи
пренасочи
посочи
точи
заточи
наточи
преточи
доточи
сосредоточи
опточи
расточи
ожесточи
источи
отточи
уочи
запчи
зграпчи
дограпчи
чипчи
исчипчи
докопчи
скопчи
склопчи
топчи
дупчи
надупчи
издупчи
продупчи
ѓупчи
купчи
накупчи
скупчи
пупчи
напупчи
испупчи
рчи
арчи
заарчи
изарчи
доарчи
поарчи
распарчи
брчи
забрчи
збрчи
цврчи
грчи
згрчи
погрчи
перчи
наперчи
поќерчи
крчи
мрчи
горчи
загорчи
нагорчи
згорчи
огорчи
догорчи
прчи
напрчи
испрчи
насрчи
стрчи
штрчи
сугурчи
закожурчи
скожурчи
курчи
турчи
потурчи
истурчи
спечурчи
фрчи
зафрчи
исфрчи
ретчи
разретчи
поразретчи
изретчи
поизретчи
проретчи
згрутчи
учи
гаучи
заучи
каучи
научи
поднаучи
изнаучи
понаучи
испонаучи
бучи
забучи
збучи
обучи
клобучи
побучи
звучи
зазвучи
озвучи
прозвучи
гучи
кавагучи
дучи
гадучи
поајдучи
одучи
поодучи
подучи
понеучи
изучи
доизучи
приучи
кучи
накучи
окучи
одлучи
белучи
заклучи
иззаклучи
вклучи
приклучи
склучи
исклучи
самоисклучи
отклучи
колучи
бертолучи
случи
ључи
мучи
панучи
доучи
поучи
проучи
попроучи
папучи
ручи
аручи
оручи
уручи
сучи
засучи
насучи
расучи
пресучи
исучи
опсучи
отсучи
усучи
тучи
натучи
фучи
зафучи
профучи
исфучи
хучи
чучи
ташчи
џи
аџи
абаџи
чорбаџи
бјаџи
бојаџи
наџи
алинаџи
караџи
таџи
хаџи
џаџи
ронгџи
беџи
веџи
колеџи
меџи
неџи
реџи
чекреџи
кафеџи
баиџи
миџи
луиџи
џанлуиџи
пјерлуиџи
фиџи
џиџи
бајџи
банџи
органџи
канџи
манџи
ханџи
енџи
дрвенџи
оџи
технолоџи
моџи
марџи
шекерџи
банерџи
енерџи
суперџи
фуџи
ши
кабаши
буљукбаши
арамбаши
бомбаши
ваши
гаши
лигаши
прволигаши
второлигаши
калчолигаши
премиерлигаши
суперлигаши
даши
бандаши
викендаши
пердаши
напердаши
испердаши
меѓаши
заши
јаши
мафијаши
такаши
влаши
џелаши
плаши
заплаши
подзаплаши
позаплаши
преплаши
исплаши
поисплаши
потплаши
уплаши
флаши
маши
гамаши
сиромаши
осиромаши
поосиромаши
промаши
наши
зеленаши
	

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
Dr. George Goce Mitrevski
mitrege@auburn.edu