Macedonian Reverse Dictionary
Обратен речник на македонскиот јазик

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
носиите - информатичките
носиите
реперкусиите
дискусиите
дипломатиите
симпатиите
психопатиите
демократиите
статиите
крнтиите
стравотиите
тешкотиите
потешкотиите
нејаснотиите
маснотиите
нечистотиите
партиите
хартиите
сугестиите
амнестиите
кутиите
мафиите
биографиите
библиографиите
кинематографиите
фотографиите
анархиите
епархиите
хиерархиите
овациите
иновациите
резервациите
делегациите
деградациите
ликвидациите
фондациите
креациите
импровизациите
реализациите
канализациите
национализациите
денационализациите
цивилизациите
организациите
приватизациите
амортизациите
компензациите
малверзациите
девијациите
варијациите
експропријациите
асоцијациите
индикациите
публикациите
апликациите
импликациите
компликациите
комуникациите
телекомуникациите
квалификациите
евроквалификациите
претквалификациите
верификациите
идентификациите
провокациите
локациите
дислокациите
едукациите
инсталациите
релациите
осцилациите
инсолациите
шпекулациите
гестикулациите
калкулациите
симулациите
стимулациите
формулациите
акумулациите
гранулациите
манипулациите
анимациите
легитимациите
афирмациите
формациите
деформациите
иформациите
информациите
дезинформациите
трансформациите
нациите
комбинациите
ординациите
деконтаминациите
елиминациите
дискриминациите
номинациите
дестинациите
халуцинациите
донациите
детонациите
докуметнациите
групациите
рациите
декларациите
репарациите
вибрациите
интеграциите
евроинтеграциите
миграциите
федерациите
конфедерациите
генерациите
операциите
аспирациите
декорациите
корпорациите
концентрациите
регистрациите
администрациите
демонстрациите
илустрациите
фрустрациите
експлоатациите
констатациите
интерпретациите
акредитациите
консултациите
презентациите
репрезентациите
имплементациите
аргументациите
аконтациите
конфронтациите
дотациите
манифестациите
инсинуациите
ситуациите
амбициите
традициите
екстрадициите
индициите
аудициите
позициите
композициите
опозициите
пропозициите
предиспозициите
коалициите
милициите
полициите
дефинициите
инвестициите
бенефициите
бенифициите
акциите
редакциите
реакциите
контракциите
фракциите
трансакциите
инјекциите
лекциите
селекциите
колекциите
проекциите
инспекциите
дирекциите
корекциите
секциите
инфекциите
конфекциите
рестрикциите
санкциите
интерпункциите
функциите
аукциите
редукциите
продукциите
репродукциите
копродукциите
инструкциите
конструкциите
реконструкциите
опструкциите
гаранциите
супстанциите
субвенциите
фреквенциите
радиофреквенциите
консеквенциите
конвенциите
интервенциите
агенциите
евиденциите
резиденциите
тенденциите
турбуленциите
ингеренциите
конференциите
конкуренциите
компетенциите
интенциите
асистенциите
провинциите
емоциите
промоциите
концепциите
перцепциите
опциите
пропорциите
дистрибуциите
инститиуциите
егзекуциите
револуциите
резолуциите
институциите
конституциите
џепчиите
топчиите
занаетчиите
аџиите
кавгаџиите
тезгаџиите
филмаџиите
кираџиите
ловџиите
тезгеџиите
силеџиите
ѓубреџиите
гемиџиите
пиштолџиите
кафеанџиите
бостанџиите
дуќанџиите
камионџиите
тутунџиите
џепџиите
топџиите
пазарџиите
комарџиите
театарџиите
езерџиите
компјутерџиите
сеирџиите
моторџиите
шиите
комшиите
сообраќајите
случајите
мравјите
божјите
фотелјите
волјите
неволјите
ролјите
замјите
земјите
приземјите
развојите
волчјите
ките
јаките
најјаките
појаките
млаките
поплаките
маките
ознаките
дознаките
раките
бараките
пораките
препораките
испораките
набавките
молдавките
скандинавките
мравките
преправките
поправките
исправките
ставките
оставките
претпоставките
претставките
чавките
венчавките
насмевките
кревките
најкревките
покревките
цевките
добивките
придобивките
обвивките
прозивките
тивките
репрезентативките
најтивките
потивките
херцеговките
кумановките
мавровките
беровките
косовките
тетовките
подготовките
врвките
подготвките
обувките
облеките
меките
најмеките
помеките
реките
изреките
препреките
патеките
видеотеките
библиотеките
дискотеките
хипотеките
датотеките
аптеките
ацтеките
змајчеките
навиките
методиките
музиките
републиките
одликите
разликите
приликите
неприликите
репликите
сликите
полемиките
сеизмиките
мимиките
клиниките
поликлиниките
хрониките
техниките
агротехниките
фабриките
рубриките
кикириките
комбинаториките
сиките
граматиките
математиките
патиките
етиките
атлетиките
козметиките
аритметиките
генетиките
синтетиките
политиките
критиките
практиките
тактиките
антиките
еротиките
оптиките
мастиките
карактеристиките
статистиките
графиките
трафиките
спецификите
бајките
малајките
мајките
китајките
сообраќајките
лезбејките
гвинејките
брунејките
европејките
хебрејките
еврејките
корејките
лезбијките
либијките
замбијките
колумбијките
боливијките
белгијките
индијките
саудијките
азијките
малезијките
индонезијките
сомалијките
австралијките
нишлијките
кенијките
либеријките
нигеријките
сиријките
австријките
двојките
девојките
дојките
бројките
тројките
постројките
постојките
состојките
алките
сенегалките
дигалките
португалките
сказалките
правосмукалките
интернационалките
палките
запалките
непалките
интелектуалките
слушалките
елките
израелките
белките
зделките
моделките
желките
паралелките
стрелките
престрелките
обожавателките
пријателките
непријателките
водителките
исполнителките
носителките
учителките
венецуелките
билките
мобилките
родилките
бразилките
доилките
светилките
болките
јаболките
главоболките
анголките
монголките
приколките
школките
дамките
замките
панамките
виетнамките
рамките
бахамките
академките
семките
снимките
видеоснимките
ромките
банките
либанките
албанките
кубанките
јаванките
тајванките
боцванките
ганките
данките
јорданките
суданките
канаѓанките
граѓанките
белграѓанките
швеѓанките
охриѓанките
тајланѓанките
холанѓанките
исланѓанките
чилеанките
норвежанките
индонежанките
малтежанките
парижанките
стружанките
московјанките
индијанките
италијанките
римјанките
штипјанките
скопјанките
американките
порториканките
африканките
мексиканките
балканките
мароканките
	
дланките
муслиманките
голманките
романките
германките
бурманките
врањанките
атињанките
конгоанките
тогоанките
шпанките
гранките
игранките
иранките
дојранките
кипранките
странките
босанките
тибетанките
британките
мавританките
пакистанките
авганистанките
останките
бутанките
тахиќанките
египќанките
папуанките
перуанките
ирачанките
кичевчанките
делчевчанките
крушевчанките
валандовчанките
беровчанките
кратовчанките
англичанките
гевгеличанките
струмичанките
виничанките
битолчанките
паланчанките
кочанчанките
ресенчанките
прилепчанките
загрепчанките
дебарчанките
кавадарчанките
њујорчанките
велешанките
радовишанките
велшанките
словенките
југословенките
седенките
женките
јенките
манекенките
членките
јеменките
именките
сенките
тенките
најтенките
потенките
оценките
проценките
инките
украинките
србинките
младинките
градинките
единките
бахреинките
кинезинките
французинките
гркинките
калинките
даблинките
берлинките
филипинките
модринките
русинките
аргентинките
неготинките
настинките
палестинките
гостинките
домаќинките
финките
височинките
турчинките
габонките
македонките
лондонките
јапонките
камерунките
длабоките
најдлабоките
подлабоките
кариоките
фиоките
широките
најшироките
пошироките
насоките
високите
превисоките
највисоките
повисоките
стоките
жестоките
најжестоките
фоките
капките
папките
арапките
стапките
постапките
отстапките
шапките
ждрепките
трепките
топките
евроспките
дупките
лебарките
рибарките
гостиварките
архиварките
варварките
унгарките
бугарките
другарките
нуклеарките
лекарките
библиотекарките
сликарките
одбојкарките
кошаркарките
марките
новинарките
планинарките
тутунарките
свињарките
ракометарките
секретарките
житарките
поштарките
швајцарките
месечарките
носталгичарките
логичарките
јазичарките
физичарките
музичарките
комичарките
граничарките
хигиеничарките
железничарките
хроничарките
електричарките
класичарките
граматичарките
математичарките
атлетичарките
козметичарките
генетичарките
политичарките
практичарките
романтичарките
оптичарките
пластичарките
статистичарките
танчарките
коњушарките
грките
заверките
проверките
нигерките
калуѓерките
фризерките
фудбалерките
мерките
фармерките
тренерките
келнерките
пензионерките
реакционерките
партнерките
перките
пиперките
тенисерките
шпедитерките
актерките
паштерките
вештерките
ќерките
танчерките
тинејџерките
ирките
заирките
збирките
стихозбирките
сибирките
свирките
алжирките
запирките
црногорките
андорките
спонзорките
сениорките
јуниорките
професорките
реформаторките
експериментаторките
авторките
трките
журките
сингапурките
фурките
печурките
ските
баските
даските
кавкаските
прикаските
маските
праските
загребските
клубските
молдавските
малавските
скандинавските
варшавските
сараевските
женевските
кичевските
делчевските
пехчевските
малешевските
крушевските
заливските
боливските
пивските
детективските
архивските
херцеговските
осоговските
трговските
валандовските
кондовските
фондовските
родовските
бековските
тенковските
блоковските
липковските
московските
татковските
кабловските
воловските
кумановските
џиновските
слоновските
мавровските
кадровските
беровските
вмровските
островските
косовските
кратовските
злетовските
тетовските
мартовските
августовските
грофовските
шаховските
багдадските
номадските
канадските
градските
приградските
белградските
меѓуградските
новосадските
чадските
шведските
велосипедските
ортопедските
соседските
добрососедските
инвалидските
мадридските
охридските
угандските
новозеландските
тајландските
холандските
исландските
руандските
бурундските
војводските
господските
бродските
курдските
холивудските
бермудските
судските
вонсудските
небеските
изралеските
кинеските
тереските
среските
фреските
либиските
замбиските
колумбиските
ревиските
стратегиските
религиските
белгиските
антологиските
алергиските
пешадиските
противпешадиските
индиските
мелодиските

нордиските
саудиските
судиските
студиските
режиските
азиските
гимназиските
малезиските
полинезиските
индонезиските
телевизиските
евровизиските
бензиските
пензиските
грузиските
баскиските
сомалиските
австралиските
блиските
библиските
најблиските
поблиските
англиските
ганглиските
гевгелиските
османлиските
околиските
хемиските
биохемиските
змиските
армиските
ниските
собраниските
кениските
тениските
децениските
линиските
најниските
пелагониските
колониските
пониските
симфониските
калифорниските
туниските
тераписките
таписките
преписките
олимписките
параолимписките
утописките
трпезариските
малариските
канцелариските
париските
декемвриските
ноемвриските
септемвриските
октомвриските
либериските
нигериските
оранжериските
галериските
артилериските
рафинериските
сериските
батериските
бактериските
артериските
емпириските
сириските
теориските
мемориските
лабораториските
териториските
историските
праисториските
предисториските
психијатриските
геометриските
австриските
индустриските
финасиските
концесиските
комисиските
финансиските
византиските
партиските
внатрепартиските
теснопартиските
меѓупартиските
софиските
анархиските
хиерархиските
делегациските
навигациските
канализациските
децентрализациските
стабилизациските
цивилизациските
организациските
приватизациските
комуникациските
телекомуникациските
апелациските
информациските
елиминациските
дестинациските
окупациските
интеграциските
евроинтеграциските
нумерациските
корпорациските
администрациските
аконтациските
дискрециските
транзициските
опозициските
коалициските
полициските
маврициските
инвестициските
акциските
редакциските
реакциските
инспекциските
дирекциските
конфекциските
копродукциските
агенциските
конференциските
провинциските
корупциските
антикорупциските
институциските
занаетчиските
шегаџиските
фиџиските
комшиските
чаршиските
уругвајските
малајските
мајските
јамајските
првомајските
рајските
китајските
егејските
музејските
хераклејските
сиднејските
гвинејските
пиринејските
брунејските
хебрејските
еврејските
корејските
јужнокорејските
севернокорејските
елисејските
војските
херојските
маалските
фудбалските
карневалските
ривалските
фестивалските
галските
бегалските
сенегалските
португалските
мундијалските
    
непалските
кралските
металските
шталските
маршалските
израелските
антиизраелските
кабелските
ангелските
светонеделските
земјоделските
неземјоделските
анѓелските
изрелските
орелските
селските
бриселските
претседателските
потпретседателските
пријателските
непријателските
писателските
владетелските
родителските
доверителските
угостителските
мотелските
хотелските
венецуелските
сејшелските
автомобилските
бразилските
тамилските
герилските
априлските
стилските
глаголските
анголските
монголските
колските
светиниколските
школските
средношколските
полските
монополските
битолските
истанбулските
јулските
дамските
јамските
сијамските
исламските
панамските
виетнамските
фонограмските
програмските
драмските
бахамските
саемските
академските
земските
системските
парфемските
режимските
зимските
ескимските
римските
тимските
филмските
слаломските
дипломските
постдипломските
економските
макроекономските
астрономските
гастрономските
асномските
ромските
аеродромските
атомските
анатомските
фантомските
реформските
албумските
референдумските
разумските
медиумските
милениумските
алуминиумските
друмските
подрумските
датумските
шумските
банските
либанските
талибанските
антиталибанските
албанските
неалбанските
големоалбанските
кубанските
јаванските
никарагванските
тајванските
литванските
боцванските
ганските
паганските
органските
неорганските
данските
јорданските
суданските
граѓанските
океанските
прекуокеанските
чилеанските
кафеанските
рамазанските
партизанските
берзанските
гвајанските
индијанските
италијанските
христијанските
италјанските
републиканските
американските
антиамериканските
јужноамериканските
латиноамериканските
северноамериканските
порториканските
африканските
западноафриканските
јужноафриканските
мексиканските
ватиканските
балканските
најбалканските
западнобалканските
вулканските
мароканските
ланските
порцеланските
миланските
планските
атланските
евроатланските
трансатланските
љубљанските
муслиманските
кајманските
мегаломанските
романските
отоманските
германските
вирманските
бурманските
третманските
апартманските
конгоанските
тогоанските
стопанските
нестопанските
водостопанските
преспанските
шпанските
гранските
медитеранските
иранските
тиранските
дојранските
странските
босанските
британските
мавританските
пакистанските
авганистанските
казахстанските
бутанските
тахиќанските
папуанските
перуанските
вевчанските
кочанските
макеоднските
венските
словенските
сесловенските
југословенските
бившојугословенските
јужнословенските
копенхагенските
рендгенските
шенгенските
рентгенските
велигденските
илинденските
студенските
женските
виенските
хигиенските
нехигиенските
манекенските
одделенските
вселенските
членските
заменските
наменските
јеменските
племенските
временските
семенските
именските
теренските
есенските
ресенските
љуботенските
поштенските
сценските
чеченските
покраинските
украинските
судбинските
винските
новинските
готовинските
свинските
младинските
срединските
војводинските
бахреинските
должинските
бензинските
мнозинските
брзинските
даблинските
долинските
плинските
дисциплинските
топлинските
берлинските
минските
витаминските
моминските
планинските
шарпланинските
подшарпланинските
потшарпланинските
заднинските
роднинските
апенинските
филипинските
санмаринските
старинските
царинските
бесцаринските
сестринските
утринските
висинските
атинските
латинските
двотретинските
аргентинските
животинските
неготинските
палестинските
вистинските
гостинските
пустинските
рутинските
приштинските
општинските
суштинските
несуштинските
финските
магацинските
медицинските
малцинските
далечинските
причинските
мајчинските
височинските
шинските
машинските
површинските
габонските
лисабонските
нагонските
македонските
антимакедонските
славомакедонските
лондонските
реонските
зонските
сезонските
визонските
гарнизонските
озонските
авионските
противавионските
милионските
камионските
шампионските
шпионските
законските
подзаконските
незаконските
силиконските
најлонските
цејлонските
хормонските
канонските
јапонските
баронските
електронските
тонските
маратонските
вашингтонските
бетонските
тектонските
архитектонските
картонските
естонските
телефонските
франкофонските
грамофонските
јунските
солунските
сапунските
камерунските
крунските
монсунските
тутунските
паштунските
кампањските
свињските
коњските
оските
коските
арапските
прилепските
загрепските
карипските
штипските
пробиштипските
алпските
етиопските
скопските
европските
западноевропските
централноевропските
источноевропските
проевропските
тропските
српските
клупските
дебарските
рибарските
пиварските
гостиварските
варварските
унгарските
бугарските
другарските
најдругарските
радарските
коледарските
календарските
рударските
кожарските
лозарските
вајарските
лекарските
пекарските
библиотекарските
сликарските
пожарникарските
одбојкарските
банкарските
кошаркарските
чевларските
доларските
столарските
шумарските
канарските
денарските
винарските
живинарските
новинарските
градинарските
раноградинарските
кулинарските
планинарските
морнарските
свињарските
кипарските
театарските
амфитеатарските
катарските
печатарските
тапетарските
центарските
нотарските
катастарските
регистарските
поштарските
јануарските
февруарските
фарските
царските
швајцарските
месечарските
левичарските
трагичарските
логичарските
јазичарските
физичарските
музичарските
комичарските
граничарските
автомеханичарските
хроничарските
десничарските
електричарските
класичарските
математичарските
козметичарските
политичарските
тактичарските
романтичарските
оптичарските
пластичарските
акустичарските
графичарските
сточарските
коњушарските
обрските
врските
обврските
вратоврските
дрските
најдрските
подрските
берберските
верските
хардверските
ѕверските
софтверските
нигерските
лидерските
тендерските
калуѓерските
езерските
фризерските
премиерските
шанкерските
брокерските
молерските
тримерските
инженерските
тренерските
пензионерските
пионерските
акционерските
функционерските
партнерските
снајперските
камперските
оперските
ласерските
режисерските
боксерските
аматерските
шпедитерските
аквизитерските
актерските
шалтерските
спринтерските
волонтерските
магистерските
министерските
дистрибутерските
компјутерските
пештерските
периферските
атмосферските
шверцерските
танчерските
менаџерските
тинејџерските
ирските
заирските
чаирските
сибирските
алжирските
лирските
кашмирските
манастирските
    
одборските
дворските
изворските
затворските
црногорските
амбасадорските
андорските
азорските
трезорските
ревизорските
спонзорските
прозорските
сениорските
јуниорските
морските
приморските
црноморските
поморските
прекуморските
конзерваторските
реформаторските
донаторските
окупаторските
авторските
кондиторските
селекторските
инспекторските
директорските
секторските
докторските
хорските
трските
сингапурските
турските
матурските
хрватските
делегатските
кандидатските
адвокатските
догматските
тематските
систематските
шематските
климатските
дипломатските
ахроматските
автоматските
интернатските
телепатските
невропатските
братските
пиратските
демократските
недемократските
најдемократските
социјалдемократските
бирократските
резултатските
терапевтските
фармацевтските
тибетските
креветските
советските
светските
белосветските
енергетските
електроенергетските
детските
кадетските
геодетските
балетските
атлетските
магнетските
генетските
фонетските
поетските
египетските
теоретските
диететските
антиквитетските
универзитетските
санитетските
факултетските
синтетските
пубертетските
естетските
буџетските
хаитските
бандитските
шиитските
сателитските
космополитските
сплитските
митските
сунитските
кувајтските
архитектските
гигантските
атлантските
евроатлантските
трансатлантските
консултантските
протестантските
диригентските
студентските
конкурентските
продуцентските
идиотските
патриотските
шкотските
пилотските
еротските
експертските
спортските
автобуските
циркуските
руските
белоруските
француските
еснафските
телеграфските
полиграфските
географските
негеографските
биографските
библиографските
дискографските
дактилографските
демографските
стенографските
порнографските
етнографските
фотографските
филозофските
хрватките
кандидатките
алатките
слатките
најслатките
послатките
патките
прегратките
кратките
најкратките
пократките
пратките
тетратките
обетките
кадетките
таблетките
клетките
осмолетките
сплетките
сметките
пресметките
ретките
беретките
најретките
поретките
тетките
статуетките
решетките
прошетките
битките
витките
највитките
повитките
плитките
питките
кикиритките
фаворитките
честитките
архитектките
милитантките
студентките
пациентките
конкурентките
обработките
преработките
изработките
доработките
соработките
вотките
војвотките
кротките
најкротките
покротките
фотките
фармацевстките
активистките
садистките
финалистките
оптимистките
економистките
феминистките
алпинистките
телефонистките
артистките
спортистките
шахистките
чистките
грутките
пеперутките
проститутките
науките
буките
азбуките
обуките
неуките
куките
одлуките
внуките
поуките
штуките
дактилографките
фотографките
цицките
македонцките
коцките
бубачките
давачките
издавачките
продавачките
разузнавачките
решавачките
навивачките
пливачките
подривачките
словачките
основачките
добавувачките
управувачките
дувачките
загадувачките
изведувачките
предупредувачките
изнендувачките
набљудувачките
истражувачките
загрижувачките
најзагрижувачките
позагрижувачките
вложувачките
привлекувачките
повикувачките
штрајкувачките
заканувачките
менувачките
разузнувачките
натпреварувачките
разочарувачките
охрабрувачките
обесхрабрувачките
вознемирувачките
смирувачките
спасувачките
патувачките
испитувачките
заработувачките
преработувачките
сместувачките
одлучувачките
застрашувачките
потрошувачките
заглушувачките
предлагачките
трагачките
штедачките
водачките
напаѓачките
опаѓачките
владеачките
возачките
владејачките
пејачките
зодијачките
скијачките
пијачките
полјачките
кројачките
тркачките
нуркачките
пеглачките
стрелачките
минофрлачките
пољачките
мачките
значките
близначките
јуначките
бошњачките
тепачките
копачките
рачките
преговарачките
нарачките
играчките
мерачките
ирачките
избирачките
јонизирачките
сопирачките
ротирачките
борачките
порачките
прачките
гласачките
летачките
чистачките
вештачките
качачките
пешачките
ловечките
мртовечките
човечките
нечовечките
меѓучовечките
дечките
водечките
важечките
неважечките
лежечките
малечките
најмалечките
помалечките
светлечките
мечките
паланечките
словенечките
црнечките
стоечките
постоечките
непостоечките
печките
кавадаречките
старечките
боречките
творечките
пречките
висечките
носечките
летечките
растечките
маичките
слабичките
уредбичките
вежбичките
жалбичките
желбичките
државичките
кукавичките
главичките
славичките
бравичките
шегичките
брадичките
викендичките
водичките
жичките
мрежичките
грижичките
кожичките
јазичките
физичките
психофизичките
нервозичките
музичките
ревиичките
пензиичките
академиичките
змиичките
линиичките
колониичките
терапиичките
канцелариичките
батериичките
бактериичките
артериичките
теориичките
териториичките
професиичките
земјичките
рекичките
банкичките
маркичките
меркичките
коскичките
нормаличките
саличките
табличките
републичките
пегличките
тегличките
дозволичките
количките
католичките
уличките
хидрауличките
дамичките
јамичките
динамичките
керамичките
шемичките
сеизмичките
асеизмичките
зимичките
климичките
момичките
космичките
гумичките
струмичките
шумичките
коњаничките
избраничките
испитаничките
ботаничките
востаничките
механичките
предавничките
продавничките
државничките
наставничките
претставничките
противничките
деловничките
бунтовничките
припадничките
заедничките
победничките
наследничките
одмаздничките
рудничките
трудбеничките
службеничките
сопственичките
осуденичките
женичките
иселеничките
заменичките
осаменичките
затвореничките
пратеничките
ученичките
придружничките
вазничките
казничките
железничките
извозничките
сојузничките
виничките
клиничките
благајничките
тајничките
разбојничките
војничките
градоначалничките
мелничките
насилничките
болничките
расколничките
соперничките
говорничките
соговорничките
учесничките
потписничките
преносничките
усничките
патничките
етничките
советничките
мултиетничките
излетничките
малолетничките
уметничките
интеретничките
меѓуетничките
заштитничките
работничките
соработничките
техничките
биотехничките
агротехничките
биротехничките
пиротехничките
помошничките
коњичките
боичките
супичките
паричките
фабричките
нумеричките
атмосферичките
искричките
форичките
касичките
кесичките
платичките
граматичките
математичките
информатичките
	

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
Dr. George Goce Mitrevski
mitrege@auburn.edu