Macedonian Reverse Dictionary
Обратен речник на македонскиот јазик

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
импотенцијата - соговорничката
импотенцијата
егзистенцијата
коегзистенцијата
асистенцијата
фрекфенцијата
адолесценцијата
провинцијата
фунцијата
емоцијата
комоцијата
промоцијата
контрацепцијата
рецепцијата
концепцијата
перцепцијата
презумпцијата
опцијата
апсорпцијата
ерупцијата
корупцијата
антикорупцијата
администарцијата
инерцијата
пропорцијата
кауцијата
дистрибуцијата
егзекуцијата
еволуцијата
револуцијата
резолуцијата
солуцијата
институцијата
конституцијата
проституцијата
мијачијата
кочијата
џепчијата
занаетчијата
аџијата
џебџијата
ловџијата
водоводџијата
пиштолџијата
камионџијата
фенерџијата
шијата
тиквешијата
комшијата
кратошијата
патријаршијата
чаршијата
фотелјата
крилјата
волјата
неволјата
ролјата
шолјата
замјата
земјата
приземјата
бојата
својата
твојата
мојата
паранојата
сојата
чојата
копјата
лисјата
комисјата
струјата
полицјата
подрачјата
одличјата
волчјата
овошјата
ката
кваката
јаката
најјаката
појаката
млаката
плаката
поплаката
маката
наката
назнаката
ознаката
дознаката
раката
бараката
пораката
препораката
испораката
траката
саката
атаката
шаката
набавката
придавката
молдавката
додавката
скандинавката
поправката
исправката
ставката
наставката
преставката
оставката
поставката
претпоставката
претставката
венчавката
колевката
насмевката
смедеревката
кревката
најкревката
покревката
крштевката
цевката
одбивката
добивката
придобивката
обвивката
прозивката
прекривката
покривката
тивката
репрезентативката
најтивката
потивката
херцеговката
нобеловката
кумановката
постановката
оскаровката
мавровката
беровката
ветровката
косовката
тетовката
актовката
подготовката
облеката
млеката
меката
најмеката
помеката
реката
изреката
препреката
патеката
библиотеката
дискотеката
кинотеката
хипотеката
датотеката
картотеката
аптеката
железнижката
навиката
логиката
владиката
ексвладиката
синдиката
периодиката
судиката
физиката
метафизиката
музиката
публиката
републиката
одликата
разликата
базиликата
приликата
симболиката
репликата
сликата
хидрауликата
динамиката
аеродинамиката
керамиката
полемиката
сеизмиката
мимиката
економиката
ритмиката
паниката
механиката
клиниката
поликлиниката
хармониката
електрониката
хрониката
техниката
агротехниката
електротехниката
фабриката
рубриката
периката
лириката
реториката
моториката
електриката
австриката
класиката
лексиката
граматиката
драматиката
проблематиката
тематиката
математиката
автоматиката
информатиката
статиката
етиката
енергетиката
електроенергетиката
атлетиката
козметиката
аритметиката
генетиката
фонетиката
поетиката
патетиката
синтетиката
естетиката
политиката
критиката
практиката
тактиката
дијалектиката
антиката
романтиката
егзотиката
еротиката
оптиката
свастиката
пластиката
мастиката
гимнастиката
фантастиката
славистиката
лингвистиката
логистиката
есеистиката
криминалистиката
мистиката
македонистиката
карактеристиката
белетристиката
статистиката
публицистиката
дијагностиката
акустиката
графиката
трафиката
спецификата
бешиката
комшиката
бајката
малајката
мајката
китајката
сообраќајката
хајката
полицајката
гвинејката
брунејката
европејката
хебрејката
еврејката
корејката
либијката
колумбијката
боливијката
белгијката
индијката
саудијката
судијката
азијката
малезијката
индонезијката
сомалијката
австралијката
нишлијката
кенијката
либеријката
нигеријката
сиријката
австријката
одбојката
двојката
девојката
дојката
спојката
бројката
тројката
перестројката
постројката
постојката
состојката
алката
сенегалката
дигалката
португалката
универзалката
правосмукалката
палката
запалката
непалката
генералката
писалката
интелектуалката
закачалката
слушалката
елката
израелката
белката
зделката
моделката
супермоделката
желката
зелката
паралелката
стрелката
престрелката
претседателката
потпретседателката
пријателката
непријателката
писателката
водителката
раководителката
тужителката
бранителката
обвинителката
исполнителката
носителката
учителката
постелката
венецуелката
билката
мобилката
родилката
бразилката
светилката
болката
јаболката
главоболката
анголката
монголката
обиколката
приколката
школката
портпаролката
лулката
дамката
замката
јамката
сламката
мамката
панамката
виетнамката
рамката
бахамката
академката
анонимката
снимката
видеоснимката
аудиоснимката
пастрмката
седумката
банката
либанката
албанката
кубанката
јаванката
тајванката
боцванката
ганката
данката
јорданката
суданката
канаѓанката
граѓанката
белграѓанката
швеѓанката
охриѓанката
тајланѓанката
холанѓанката
чилеанката
норвежанката
индонежанката
парижанката
стружанката
московјанката
индијанката
австралијанката
италијанката
сицилијанката
римјанката
штипјанката
скопјанката
американката
порториканката
африканката
мексиканката
балканката
мароканката
дланката
муслиманката
голманката
романката
германката
бурманката
врањанката
атињанката
конгоанката
тогоанката
шпанката
гранката
игранката
ветеранката
иранката
дојранката
странката
санката
босанката
тибетанката
британката
мавританката
пакистанката
авганистанката
бутанката
тахиќанката
египќанката
папуанката
перуанката
кичевчанката
делчевчанката
крушевчанката
валандовчанката
беровчанката
кратовчанката
англичанката
гевгеличанката
струмичанката
виничанката
битолчанката
паланчанката
кочанчанката
ресенчанката
прилепчанката
загрепчанката
дебарчанката
кавадарчанката
њујорчанката
велешанката
радовишанката
велшанката
равенката
словенката
југословенката
првенката
женката
манекенката
членката
јеменката
именката
лименката
сенката
тенката
кратенката
капитенката
најтенката
потенката
оценката
проценката
пченката
инката
украинката
србинката
слугинката
динката
градинката
единката
бахреинката
кинезинката
лозинката
французинката
гркинката
калинката
даблинката
берлинката
шминката
филипинката
русинката
белорусинката
аргентинката
неготинката
настинката
палестинката
гостинката
домаќинката
финката
височинката
турчинката
гвајнката
габонката
македонката
лондонката
шампионката
јапонката
плунката
камерунката
длабоката
најдлабоката
подлабоката
адвоката
фиоката
широката
најшироката
пошироката
насоката
високата
превисоката
највисоката
повисоката
токата
стоката
жестоката
најжестоката
утоката
фоката
капката
папката
арапката
стапката
постапката
отстапката
шапката
колепката
ждрепката
жрепката
типката
шипката
топката
дупката
арката
рибарката
собарката
гостиварката
архиварката
варварката
унгарката
бугарката
другарката
нуклеарката
лекарката
библиотекарката
сликарката
марката
новинарката
планинарката
свињарката
ракометарката
секретарката
европарламентарката
поштарката
куќарката
швајцарката
месечарката
носталгичарката
јазичарката
физичарката
музичарката
комичарката
граничарката
хигиеничарката
хроничарката
историчарката
електричарката
класичарката
граматичарката
математичарката
атлетичарката
козметичарката
генетичарката
политичарката
практичарката
тактичарката
романтичарката
оптичарката
пластичарката
статистичарката
кошарката
коњушарката
збрката
заверката
проверката
нигерката
лидерката
калуѓерката
фризерката
премиерката
вицепремиерката
швалерката
мерката
дизајнерката
келнерката
пензионерката
реакционерката
партнерката
пиперката
режисерката
тенисерката
актерката
министерката
ексминистерката
паштерката
вештерката
ќерката
танчерката
менаџерката
тинејџерката
ирката
заирката
збирката
стихозбирката
сибирката
свирката
алжирката
запирката
мисирката
поговорката
поворката
четворката
црногорката
амбасадорката
андорката
спонзорката
професорката
креаторката
организаторката
реформаторката
сенаторката
координаторката
експериментаторката
авторката
петорката
селекторката
директорката
ексдиректорката
докторката
шесторката
мајсторката
трката
журката
сингапурката
фурката
даската
кавкаската
прикаската
маската
загребската
клубската
молдавската
малавската
скандинавската
варшавската
сараевската
женевската
кичевската
делчевската
пехчевската
прешевската
крушевската
заливската
боливската
пивската
детективската
архивската
херцеговската
трговската
надворешнотрговската
валандовската
фондовската
родовската
бековската
тенковската
блоковската
липковската
московската
татковската
кабловската
воловската
кумановската
џиновската
слоновската
оскаровската
мавровската
кадровската
беровската
вмровската
тровската
островската
косовската
кратовската
тетовската
мартовската
макфестовската
ростовската
августовската
грофовската
шаховската
багдадската
номадската
канадската
градската
вишеградската
цариградската
приградската
белградската
калининградската
староградската
меѓуградската
новосадската
чадската
шведската
велосипедската
инвалидската
мадридската
охридската
угандската
новозеландската
тајландската
холандската
исландската
руандската
бурундската
заводската
војводската
господската
бродската
курдската
прокурдската
холивудската
бермудската
судската
вонсудската
небеската
свеската
изралеската
кинеската
тереската
треската
фреската
гротеската
либиската
замбиската
колумбиската
ревиската
стратегиската
религиската
белгиската
антологиската
пешадиската
индиската
мелодиската
гардиската
нордиската
саудиската
судиската
студиската
азиската
гимназиската
малезиската
полинезиската
индонезиската
телевизиската
евровизиската
бензиската
пензиската
грузиската
панкиската
токиската
баскиската
сомалиската
австралиската
блиската
библиската
најблиската
поблиската
англиската
гевгелиската
османлиската
хемиската
биохемиската
змиската
армиската
ниската
собраниската
кениската
тениската
децениската
повеќедецениската
еднодецениската
линиската
најниската
пелагониската
колониската
пониската
симфониската
калифорниската
туниската
демиркаписката
тераписката
преписката
олимписката
утописката
касписката
трпезариската
малариската
канцелариската
париската
декемвриската
ноемвриската
септемвриската
октомвриската
александриската
либериската
нигериската
галериската
рафинериската
сериската
батериската
бактериската
артериската
емпириската
сириската
теориската
лабораториската
териториската
историската
праисториската
предисториската
педијатриската
психијатриската
геометриската
австриската
индустриската
финасиската
концесиската
комисиската
финансиската
макрофинансиската
персиската
византиската
партиската
внатрепартиската
интерпартиската
меѓупартиската
софиската
антиохиската
анархиската
хиерархиската
делегациската
канализациската
цивилизациската
организациската
приватизациската
комуникациската
телекомуникациската
квалификациската
претквалификациската
топлификациската
информациската
дестинациската
регистрациската
администрациската
аконтациската
венециската
транзициската
опозициската
коалициската
полициската
маврициската
инвестициската
акциската
реакциската
инспекциската
дирекциската
конфекциската
аукциската
продукциската
агенциската
конференциската
провинциската
корупциската
антикорупциската
институциската
занаетчиската
шегаџиската
ловџиската
фиџиската
шангајската
малајската
мајската
јамајската
рајската
китајската
бродвејската
егејската
музејската
сиднејската
гвинејската
пиринејската
брунејската
хебрејската
еврејската
корејската
јужнокорејската
севернокорејската
елисејската
војската
паравојската
херојската
маалската
фудбалската
карневалската
ривалската
фестивалската
бегалската
сенегалската
португалската
каналската
непалската
кралската
металската
шталската
израелската
кабелската
ангелската
евангелската
земјоделската
анѓелската
базелската
орелската
селската
бриселската
претседателската
потпретседателската
пријателската
непријателската
писателската
читателската
владетелската
водителската
родителската
обвинителската
доверителската
угостителската
учителската
мотелската
хотелската
венецуелската
автомобилската
бразилската
герилската
априлската
стилската
глаголската
анголската
монголската
колската
светиниколската
школската
средношколската
полската
неаполската
монополската
битолската
апостолската
истанбулската
јулската
тулската
бакингамската
дамската
амстердамската
јамската
исламската
панамската
виетнамската
програмската
драмската
бахамската
саемската
бакингемската
академската
земската
системската
парфемската
зимската
ескимската
ерусалимската
римската
тимската
филмската
стокхолмската
слаломската
велеслаломската
супервелеслаломската
дипломската
економската
социоекономската
макроекономската
астрономската
гастрономската
ромската
аеродромската
атомската
анатомската
фантомската
реформската
албумската
референдумската
предреферендумската
медиумската
милениумската
алуминиумската
датумската
шумската
банската
либанската
талибанската
антиталибанската
албанската
антиалбанската
големоалбанската
кубанската
јаванската
никарагванската
тајванската
литванската
боцванската
ганската
органската
неорганската
данската
јорданската
суданската
граѓанската
малограѓанската
океанската
чилеанската
партизанската
берзанската
гвајанската
индијанската
алијанската
италијанската
сицилијанската
вегетаријанската
христијанската
демохристијанската
ранохристијанската
венецијанската
италјанската
тројанската
канската
деканската
републиканската
агликанската
англиканската
доминиканската
американската
англоамериканската
јужноамериканската
латиноамериканската
северноамериканската
проамериканската
порториканската
африканската
западноафриканската
јужноафриканската
централноафриканската
мексиканската
ватиканската
балканската
најбалканската
вулканската
мароканската
ланската
селанската
миланската
голанската
планската
атланската
северноатланската
евроатланската
љубљанската
амандманската
муслиманската
голманската
романската
отоманската
германската
источногерманската
вирманската
бурманската
апартманската
конгоанската
тогоанската
стопанската
нестопанската
водостопанската
преспанската
шпанската
падобранската
јадранската
медитеранската
иранската
проиранската
тиранската
дојранската
странската
босанската
британската
мавританската
киргистанската
курдистанската
пакистанската
авганистанската
казахстанската
бутанската
тахиќанската
папуанската
перуанската
вевчанската
кочанската
азербејџанската
камбоџанската
макеоднската
венската
словенската
југословенската
дервенската
шенгенската
рентгенската
велигденската
роденденската
илинденската
женската
виенската
хигиенската
манекенската
одделенската
вселенската
членската
заменската
наменската
повеќенаменската
јеменската
племенската
временската
семенската
именската
ерменската
теренската
призренската
есенската
ресенската
капитенската
поштенската
минхенската
сценската
чеченската
покраинската
украинската
судбинската
винската
татковинската
новинската
суровинската
свинската
младинската
муџахединската
бахреинската
должинската
содржинската
бензинската
мнозинската
даблинската
млинската
долинската
плинската
дисциплинската
топлинската
берлинската
витаминската
моминската
планинската
роднинската
апенинската
филипинската
стеаринската
старинската
царинската
бесцаринската
сестринската
утринската
висинската
атинската
латинската
двотретинската
аргентинската
животинската
неготинската
палестинската
вистинската
сикстинската
гостинската
пустинската
рутинската
приштинската
општинската
суштинската
финската
медицинската
малцинската
далечинската
причинската
мајчинската
височинската
шинската
машинската
површинската
кујнската
габонската
лисабонската
нагонската
погонската
македонската
антимакедонската
славомакедонската
лондонската
реонската
зонската
амазонската
сезонската
визонската
гарнизонската
озонската
авионската
противавионската
милионската
мултимилионската
шампионската
вицешампионската
шпионската
јонската
законската
незаконската
силиконската
исконската
каталонската
цејлонската
хормонската
канонската
јапонската
нисконапонската
баронската
дикронската
електронската
тонската
маратонската
вашингтонската
бетонската
летонската
дејтонската
архитектонската
естонската
бостонската
телефонската
франкофонската
грамофонската
јунската
солунската
земунската
камерунската
тутунската
кампањската
свињската
коњската
болоњската
оската
македоската
коската
еконоската
папската
арапската
епската
прилепската
загрепската
штипската
пробиштипската
алпската
евопската
етиопската
скопската
епископската
европската
паневропската
западноевропската
средноевропската
централноевропската
проевропската
тропската
српската
великосрпската
големосрпската
клупската
дебарската
ибарската
рибарската
баварската
краварската
пиварската
гостиварската
вуковарската
варварската
чуварската
унгарската
бугарската
пробугарската
другарската
најдругарската
радарската
календарската
вардарската
повардарската
рударската
стражарската
кожарската
лекарската
пекарската
библиотекарската
аптекарската
сликарската
пожарникарската
одбојкарската
банкарската
кошаркарската
чевларската
кугларската
доларската
шумарската
денарската
винарската
живинарската
новинарската
градинарската
планинарската
морнарската
свињарската
кипарската
театарската
амфитеатарската
катарската
печатарската
метарската
километарската
секретарската
центарската
нотарската
катастарската
оркестарската
катестарската
истарската
регистарската
мостарската
поштарската
јануарската
февруарската
царската
швајцарската
месечарската
левичарската
централнолевичарската
трагичарската
логичарската
јазичарската
физичарската
музичарската
алкохоличарската
комичарската
граничарската
автомеханичарската
хроничарската
десничарската
ултрадесничарската
централнодесничарската
електричарската
класичарската
математичарската
козметичарската
политичарската
тактичарската
романтичарската
оптичарската
пластичарската
акустичарската
графичарската
коњушарската
врската
обврската
разврската
вратоврската
дрската
најдрската
подрската
верската
ѕверската
софтверската
нигерската
лидерската
тендерската
калуѓерската
езерската
фризерската
премиерската
вицепремиерската
спикерската
шанкерската
брокерската
инженерската
тренерската
дизајнерската
пензионерската
пионерската
мисионерската
акционерската
функционерската
аукционерската
гувернерската
партнерската
камперската
оперската
ласерската
режисерската
боксерската
аматерската
голгетерската
аквизитерската
актерската
шалтерската
волонтерската
промотерската
хеликоптерската
министерската
вестминстерската
дистрибутерската
компјутерската
пештерската
атмосферската
шверцерската
диспечерската
танчерската
менаџерската
тинејџерската
акушерската
ирската
заирската
чаирската
сибирската
алжирската
лирската
кашмирската
северноирската
манастирската
мариборската
дворската
изворската
затворската
притворската
црногорската
еквадорската
амбасадорската
андорската
ревизорската
спонзорската
сениорската
јуниорската
морската
надморската
црноморската
поморската
    
прекуморската
меѓуресорската
професорската
реформаторската
дискриминаторската
донаторската
окупаторската
акцелераторската
авторската
кондиторската
факторската
селекторската
инспекторската
ректорската
директорската
секторската
докторската
хорската
трската
театрската
сингапурската
турската
матурската
хрватската
делегатската
кандидатската
адвокатската
догматската
тематската
систематската
шематската
климатската
дипломатската
автоматската
сенатската
телепатската
братската
демократската
социјалдемократската
националдемократската
либералдемократската
либералнодемократската
бирократската
резултатската
терапевтската
фармацевтската
тибетската
креветската
советската
светската
енергетската
електроенергетската
детската
кадетската
геодетската
балетската
атлетската
магнетската
генетската
фонетската
поетската
египетската
теоретската
диететската
антиквитетската
универзитетската
интеруниверзитетската
факултетската
синтетската
пубертетската
естетската
буџетската
вонбуџетската
хаитската
бандитската
шиитската
сателитската
космополитската
сплитската
митската
сунитската
фаворитската
кувајтската
архитектската
гигантската
атлантската
северноатлантската
евроатлантската
североатлантската
трансатлантската
дебитантската
консултантската
протестантската
диригентската
студентската
конкурентската
продуцентската
идиотската
патриотската
шкотската
пилотската
еротската
дикротската
експертската
спортската
франкфуртската
автобуската
гуската
руската
белоруската
проруската
француската
еснафската
телеграфската
полиграфската
географската
автобиографската
библиографската
дискографската
дактилографската
демографската
етнографската
кинематографската
фотографската
филозофската
батката
хрватката
загатката
кандидатката
затката
адвокатката
алатката
слатката
најслатката
послатката
матката
патката
прегратката
кратката
најкратката
пократката
пратката
тетратката
ветката
деветката
глетката
клетката
осмолетката
наметката
сметката
пресметката
претсметката
петката
ретката
беретката
најретката
поретката
десетката
сосетката
тетката
статуетката
четката
братучетката
прошетката
битката
витката
највитката
повитката
политката
плитката
питката
фаворитката
честитката
архитектката
дебитантката
милитантката
диригентката
студентката
пациентката
асистентката
продуцентката
заработката
обработката
преработката
разработката
изработката
доработката
соработката
несоработката
вотката
војвотката
кротката
најкротката
покротката
стотката
фотката
шестката
садистката
вокалистката
виолончелистката
солистката
оптимистката
економистката
пијанистката
сопранистката
виолинистката
алпинистката
телефонистката
каратистката
флејтистката
артистката
спортистката
чистката
утката
грутката
пеперутката
проститутката
пеќката
науката
веронауката
буката
азбуката
обуката
неуката
куката
одлуката
муката
внуката
поуката
струката
штуката
кореографката
дактилографката
костимографката
фотографката
цицката
коцката
муцката
давачката
издавачката
продавачката
разузнавачката
контраразузнавачката
решавачката
навивачката
пливачката
подривачката
словачката
основачката
добавувачката
управувачката
дувачката
загадувачката
изненадувачката
преведувачката
изведувачката
уредувачката
изнендувачката
набљудувачката
осудувачката
раскажувачката
истражувачката
научноистражувачката
загрижувачката
најзагрижувачката
позагрижувачката
згрижувачката
вложувачката
освојувачката
привлекувачката
заканувачката
оценувачката
укинувачката
исцрпувачката
побарувачката
натпреварувачката
разочарувачката
обесхрабрувачката
вознемирувачката
смирувачката
спасувачката
патувачката
испитувачката
заработувачката
преработувачката
металопреработувачката
одлучувачката
застрашувачката
потрошувачката
свршувачката
заглушувачката
предлагачката
трагачката
водачката
напаѓачката
опаѓачката
живеачката
владеачката
пеачката
возачката
живејачката
владејачката
пејачката
скијачката
пијачката
полјачката
штрајкачката
тркачката
нуркачката
пеглачката
стрелачката
пољачката
мачката
значката
близначката
јуначката
бошњачката
капачката
тепачката
рачката
преговарачката
нарачката
играчката
ирачката
избирачката
антиирачката
борачката
порачката
посматрачката
гласачката
гатачката
летачката
ортачката
чистачката
вештачката
заработуачката
пешачката
ловечката
мртовечката
човечката
нечовечката
водечката
важечката
неважечката
лежечката
движечката
малечката
најмалечката
помалечката
светлечката
мечката
паланечката
словенечката
црнечката
стоечката
постоечката
непостоечката
печката
кавадаречката
старечката
боречката
творечката
пречката
носечката
растечката
маичката
бабичката
слабичката
уредбичката
вежбичката
жалбичката
желбичката
државичката
кукавичката
главичката
славичката
бравичката
болшевичката
црквичката
шегичката
брадичката
викендичката
водичката
жичката
грижичката
кожичката
јазичката
физичката
психофизичката
нервозичката
музичката
ревиичката
пензиичката
академиичката
змиичката
линиичката
колониичката
терапиичката
канцелариичката
батериичката
бактериичката
артериичката
теориичката
териториичката
професиичката
земјичката
рекичката
сликичката
банкичката
маркичката
меркичката
ќеркичката
коскичката
четкичката
галичката
нормаличката
саличката
републичката
пегличката
тегличката
дозволичката
количката
католичката
римокатоличката
уличката
дамичката
јамичката
динамичката
керамичката
шемичката
сеизмичката
асеизмичката
зимичката
климичката
момичката
термичката
космичката
гумичката
струмичката
шумичката
коњаничката
избраничката
ботаничката
механичката
волшебничката
предавничката
продавничката
државничката
правничката
приправничката
управничката
наставничката
претставничката
противничката
деловничката
бунтовничката
заедничката
победничката
зедничката
наследничката
посредничката
уредничката
сонародничката
службеничката
славеничката
сопственичката
осуденичката
женичката
иселеничката
миленичката
заменичката
осаменичката
пратеничката
свештеничката
маченичката
ученичката
искушеничката
вазничката
казничката
железничката
извозничката
сојузничката
виничката
клиничката
благајничката
тајничката
разбојничката
војничката
брегалничката
началничката
градоначалничката
понеделничката
мелничката
насилничката
болничката
расколничката
измамничката
соперничката
говорничката
соговорничката
	

Home - Дома | Back - Претходна | Next - Следна
Dr. George Goce Mitrevski
mitrege@auburn.edu