Macedonian songs and dances on YouTube. Македонски песни и ора на YouTube


Title. Назив Artist. Артист
Јанке ле Јанке  Јовица Мицевски 
Јано мори  Тоше Проески 
Јано мори  Анета Мицевска 
Јано мори Јанинке  Благоја Грујовски 
Јоване, море Јоване  Наум Петревски 
Ај стани Вено, ќерко  Влатко Миладиновски 
Ајде вино пијам  Васка Илиева 
Ајде дали знаеш, паметиш Милица  Оливер Глигоров 
Абре воденичаре  Емилија Гјореска. Влатко Миладиновски 
Абре чичо  Татјана Лазаревска 
Ах, каде е мојто либе  Биба Додева 
Ацано, млада невесто  Оливер Алексовски 
Бело лице љубам јас  Петранка Костадинова 
Благуно дејче  Селимова - Желчески 
Бог да бие Тино мори  Атина и Ѓорѓи 
Бог да убиет дебрани  Александар Сариевски 
Болен лежи млад Стојан  Атина и Ѓорѓи 
Болен лежи млад Стојан  Блага Петреска 
Болен лежи млад Стојан  Горан Стоилков 
Брзоного оро  Александар Тренкоски 
Буковско оро  ?? 
Веќе не те сакам  Јовица Мицевски 
Велигденско оро  Зајди, зајди 
Велигденско оро  Александар Јовевски 
Во Влашкото маало  Оливер Глигоров 
Вујче  Војо Стојановски, Влатко Миладиновски 
Гајдарско оро  Николче Мицевски 
Да ме молат не зе женам  Нино Величковски 
Да сум Паша  Новица Василевски 
Дафино вино црвено  Татјана Лазаревска 
Дејгиди, луди млади години  Атина Апостолова 
Девојче, девојче  Дарко Билбиловски 
Дедо мили златни  Нетка Начевска 
Десково оро  Илија Филиповски 
Долненско свадбарско оро  Трајче Тренкоски 
Дури бев мома при мама  Елена Ристеска 
Единајсторка  Зајди, зајди 
Еленино оро  Зајди, зајди 
Елено моме мори  Дарко Стојановски 
Естрадно оро  Зајди, зајди 
Жени се радо додек си мплада  Ванчо Тарабунов 
Зајди, зајди јасно сонце  Александар Сариевски 
Зајко кукурајко  Дарко Билбиловски 
Заиграј со мене ти  Благица Калева 
Заиграј срце  Блага Петреска 
Збогум мајко  Ѓорѓи Серафимов 
Збогум мила  Дарко Билбиловски 
Изникнало криво крувче  Новица Василевски 
Иле, Илија  Атина Апостолова 
Има ли песна  Христијан Божинов 
Калеш Анѓа  Ева Нединковска 
Каравлашко оро  Зајди, зајди 
Касапско оро  Илија Филиповски 
Кирајџиче, јабанџиче  Благоја Грујовски 
Кирајџиче, јабанџиче  Жаклина Узунова 
Кичевско свадбарсо око  Трајче Тренкоски 
Кој што ме чуе да пејам  Блага Петреска 
Кој што ме чуе да пеам  Дани 
Кога си тргнав туѓина  Биба Додева 
Кочово оро  Кирил Стојчевски 
Крушево абер пристигна  Васка Илиева 
Лулела е Јана булино детенце  Блага Петреска 
Мјсторе, мајсторе  Анета Мицевска 
Мајко ќе одам јабана  Влатко Миладиновски 
Македонски ора, сплет  Александар Јовевски 
Македонско оро. На гајда  Гоце Димовски 
Македонско оро. На зурла  Гоце Димовски 
Македонско оро. На кларинет  Гоце Димовски 
Мамо, кој чука на порти  Дани 
Многу мерак имам бабо  Оливер Глигоров 
Многу мерак имам бабо  Виданка и Анета 
Мома Катерина  Гоце Петрески 
Моме оди по ливада  Ева Нединкоска 
Моминско оро  Александар Атанасовски 
Моминско оро  Зајди, зајди 
Мори чупи костурчанки  Баклава 
Мост ми ѕидале девет мајстори  Софија Кочовска 
Нарочува бело Менде, порочува  Зуица Лазова 
Нарочува бело Мендо, порочува  Наум Петревски 
Не кажувај либе добра ноќ  Елена Ристеска 
Не кажувај либе добра ноќ  Анета Мицевска 
Не прибирај мила мамо стројници  Татјана Лазаревска 
Не се фаќај Доне Донке до мене  Наум Петревски. Зуица Лазова 
Нема друга Македонија  Војо Стојаноски 
Нико, меанџико  Билјан Стојановски 
Ој овчарче  Александар Сариевски 
Ој природо, вечна убавице  Благица Калева 
Од умот се подизгубив  Новица Василевски 
Отвори порти невесто  Дарко Стојановски 
Параходот ми пристигна  Виданка Ѓорѓиевска 
Пилето ми пее  Биба Додева 
Пиперково оро  Благојче Трајковски 
По дрим одам мајче  Благица Калева 
По друм одам мајче  Горјан Стојановски 
Погана  Христијан Божинов 
Подранила Цена  Јовица Мицевски 
Подранила Цена  Благоја Грујовски 
Потрчулка. Крстачка   
Разболе се мома Ирина  Оливер Глигоров 
Розо моја  Горјан Стојановски 


Copyright ©. George Mitrevski. mitrevski@pelister.org